Vietnamiečius į Lietuvą gabenusį čečėną sulaikė tarnybinis šuo

  • Teksto dydis:

Švenčionių užkardos pareigūnai prie sienos su Baltarusija sulaikė dešimt neteisėtai iš šios šalies patekusių nelegalų iš Vietnamo bei įtariamą jų vedlį, čečėnų tautybės Rusijos pilietį. 

Šis dar bandė sprukti, tačiau čečėną prisivijęs tarnybinis belgų aviganis Ego vyrą pargriovė, o pasieniečiai Rusijos pilietį surakino antrankiais.

Penktadienį iš Baltarusijos pareigūnų VSAT pareigūnai gavo informacijos apie galimą neteisėtą sienos pažeidimą. Švenčionių rajono Lugių kaimo prieigose pareigūnai aptiko pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą.

Paieškai pasitelktas pasienietis kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Ego. Keturkojis suuodė pažeidėjų pėdsakus ir jais pasieniečius vedė apie 1,3 kilometro į Lietuvos gilumą. Miške šalia Kulbokiškės kaimo pareigūnai aptiko ant žemės sėdinčią asmenų grupę. Paaiškėjo, kad tai – dešimt Vietnamo piliečių: septyni vyrai ir trys moterys. Jie turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų.

Kartu buvęs 32 metų čečėnų tautybės Rusijos pilietis, įtariama, vietnamiečių vedlys, sulaikymo metu pasipriešino pareigūnams ir bandė sprukti į miško gilumą. Jis nepaisė pasieniečių nurodymų, todėl po eilinio įspėjimo bėgliui pasivyti buvo paleistas Ego. Šis čečėną kaip mat prisivijo ir pargriovė ant žemės. Atskubėję  pareigūnai vyrą sutramdė jį surakindami antrankiais. Čečėnas turėjo Rusijos pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos.

Vietnamo piliečiams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Nelegalius migrantus pasieniečiai planuoja apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Rusijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Teismas savaitgalį čečėną leido suimti 2 mėnesiams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 121 Vietnamo pilietį, kuris neteisėtai bandė patekti į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių