Vienoje mašinoje kontrabanda buvo stoge, kitoje – slenksčiuose

  • Teksto dydis:

Eišiškių kontrolės punkte ir Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du automobilius, kurių slėptuvėse buvo kontrabandiniai rūkalai.

Šalčininkų rajono gyventojo vairuoto „Volvo V70“ stoge buvo slepiama daugiau kaip 700 pakelių, o šalčininkiečio „Peugeot 407“ slenksčiuose VSAT pareigūnai aptiko pusę tūkstančio pakelių rūkalų.

Pirmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos atvykstantį automobilį „Volvo V70“ lietuviškais registracijos numeriais.

Prie vairo sėdėjęs 48 metų Šalčininkų rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad mašinoje gali būti slepiamas draudžiamas krovinys, todėl „Volvo V70“ nuspręsta patikrinti detaliau. Netrukus paaiškėjo, kad jo stogo konstrukcijoje įrengtoje slėptuvėje paslėpta 710 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena. Bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas.

Cigaretes slėpusiam šalčininkiečiui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų bei 2003 m. pagaminto „Volvo V70“ konfiskavimas.

Vyras po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų užkardoje.

Tą pačią dieną VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, tikrino 43-ejų Vilniaus rajono gyventojo vairuojamą automobilį „Peugeot 407“. Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų į kilpą įvažiuojančiųjų ir išvažiuojančiųjų patikrą.

Automobilio patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad transporto priemonės savininkas neturi mašinos privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

Pasieniečiams įtartina pasirodė ir vairuotojo pusėje esanti dugno kiliminė danga.

Kilo įtarimų, kad „Peugeot 407“ gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl atlikta detali automobilio patikra. Paaiškėjo, kad slenksčiuose, profesionaliai įrengtose slėptuvėse, šalčininkietis gabeno 500 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ be akcizo ženklų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Šalčininkų gyventojui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai jam gresia bauda nuo 1500 iki 4300 eurų. Taip pat dėl transporto priemonės vairavimo neturint privalomojo civilinės atsakomybės draudimo vairuotojui gresia bauda nuo 50 iki 100 eurų.

Po apklausos šalčininkietį pasieniečiai paleido, įteikę jam šaukimą atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi Vilniaus rinktinėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių