Velykų savaitgalį – per 100 bylų girtiems vairuotojams

  • Teksto dydis:

Šv. Velykų savaitgalį policija sulaikė 107 neblaivius vairuotojus, kuriems pradėjo tyrimus dėl vairavimo išgėrus. Šių vairuotojų organizme rasta daugiau nei 1,5 promilės alkoholio.

„Skaičiai kelia daug nerimo. Šie vairuotojai kėlė didelę grėsmę eismo augumui, policijos pareigūnai juos pašalino iš eismo. Tie skaičiai (neblaivių vairuotojų) išlieka stabilūs palyginti su Velykų laikotarpiu pernai. Nėra ženklaus mažėjimo ar didėjimo“,– sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Šventinį savaitgalį buvo sulaikyti dar 47 neblaivūs vairuotojai, tačiau alkoholio kiekis jų organizme neviršijo 1,5 promilės ribos.

Pasak V. Grašio, pastebima, kad mažėja neblaivių vairuotojų sukeltų avarijų – jų sumažėjo apie 26 proc.

„Sudėtinga kol kas vertinti bausmių griežtinimą neblaiviems vairuotojams. Per trumpas laikotarpis įvertinti, bet manau, kad įstatymo leidėjo priimti sprendimai turės teigiamos įtakos eismo saugomo gerinimu. Trys mėnesiai per trumpas laikotarpis“, – žurnalistams sakė V. Grašys, paklaustas, ar jau davė naudos metų pradžioje įsigaliojusios įstatymo pataisos, kurios numato baudžiamąją atsakomybę vairuotojams, kurių organizme aptinkama daugiau nei 1,5 prom. alkoholio.

Per šventes neblaivūs vairuotojai sukėlė avarijas, kuriose nukentėjo patys ir kiti eismo dalyviai.

Penktadienį 18.45 val. Kauno rajone, Rokų seniūnijoje, Rokų Miško Kelmyno kaime automobilį „Ford Escort“ vairavo neturinti teisės vairuoti neblaivi (nustatytas 2,48 prom. girtumas) 39-erių metų moteris. Mašina kelio vingyje ties tiltu per Sūrės upelį, nuvažiavo nuo kelio į dešinę ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu nežymiai susižalojo pati vairuotoja.

Sekmadienio naktį 0.30 val. Kelmės rajone, kelyje Kelmė-Tytuvėnai, neblaivus, teisės vairuoti neturintis 27-erių metų vyras, vairavo automobilį „Peugeot 307“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio sankasos ir vertėsi. Jaunuolis buvo pristatytas į ligoninę, jam buvo nustatytas vidutinis girtumas. Vairuotojas uždarytas į areštinę.

Dar vieną avariją neblaivus vairuotojas sukėlė pirmadienio pavakare Elektrėnų savivaldybėje, Semeliškių seniūnijoje, Laičių kaime.

Neblaivus 29-erių metų jaunuolis vairavo automobilį „VW Golf“, jo nesuvaldė ir nuvažiavo nuo kelio į griovį. Vairuotojui alkoholio matuokliui pareigūnai nustatė 2,82 prom. girtumą. Vyriškis buvo pristatytas į ligoninę.

Velykų savaitgalį šalies keliuose įvyko 14 eismo įvykių, juose žuvo du žmonės: 56-erių metų vairuotojas ir 52-ejų metų pėsčiasis. Per keturias paras eismo įvykiuose nukentėjo 16 žmonių. Tarp sužeistųjų – du nepilnamečiai.

Policija užregistravo 151 techninį eismo įvykį, kuriuose žmonės nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mirtingas

mirtingas portretas
aciu verygai visai sumazejo gerianciu skaiciu pakelus kainas ir visai neliks sutrumpinus pardavimo laika ot tai vyrukas kovoja pasiraites rankoves net prakaitas bega o sveikatos sritis palauks kol pensininkai ismirs o juk sveikems ir negirtiems medinos nereikia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių