Vandenyje palikto krovinio kontrabandininkai neberas

  • Teksto dydis:

Prie Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija, pareigūnai aptiko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Dalis jų yra su baltarusiškomis banderolėmis.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai vykdė tarnybą palei Nemuną Panemunės miestelio ribose. Čia Nemunu eina siena su Rusija.

Prie upės augančiuose krūmuose, kurie iš dalies yra apsemti pakilusio Nemuno vandens, pasieniečiai aptiko šešis į polietileno plėvelę įvyniotus paketus. Paaiškėjo, kad tai dėžės su cigaretėmis. Iš viso rasti 2 tūkst. 998 pakeliai cigarečių „NL“ be akcizo ženklų, taip pat „Fest“ bei „Fest 7“ cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vietovės apžiūrai buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau nieko įtartino daugiau neaptikta. Cigaretės saugomos Bardinų užkardoje.

Pastaruoju metu tai ne pirmas atvejis, kai pareigūnai sulaiko iš Rusijos į Lietuvą kontrabanda bandomas perkelti cigaretes su baltarusiškomis banderolėmis. Pasieniečių duomenimis, Kaliningrado srities pareigūnai taip pat yra sulaikę didelius baltarusiškų cigarečių krovinius, kuriuos nelegaliai buvo bandoma iš Rusijos vežti į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių