Vairuotojo pažymėjimo klastotę pateikęs lenkas atsidūrė areštinėje

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė lenką, pateikusį suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Tikrojo savo vairuotojo pažymėjimo vyras neteko, kai vairavo neblaivus.

Apie vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Marijampolė - Suvalkai, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Opel Tigra“ lenkiškais numeriais. Juo iš Lietuvos į savo šalį vyko 42-iejų metų Lenkijos pilietis.

Be kitų dokumentų, jis Kalvarijos pasieniečiams pateikė lenkišką vairuotojo pažymėjimą, kuris VSAT pareigūnams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad dokumentas yra suklastotas. Išsiaiškinta, kad šis užsienietis savo tikro vairuotojo pažymėjimo neteko dar 2007 m. Tuomet jis automobilį vairavo neblaivus. Po šio incidento joks teisę vairuoti suteikiantis dokumentas lenkui nebuvo išduotas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Lenkijos pilietį pasieniečiai uždarė į areštinę, o jo vairuotas automobilis „Opel Tigra“ saugomas Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių