Vaiko pardavimu kaltinti asmenys – išteisinti

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) pakeitė žemesnės instancijos sprendimą ir išteisino du asmenis, nuteistus dėl vaiko pardavimo ir išvežimo į užsienį

LAT taip pat sušvelnino laisvės atėmimo bausmę pagrindiniam kaltinamajam Deividui Irasikui - subendrinus bausmes, jis turės kalėti šešeris su puse metų vietoje anksčiau skirtų septynerių.

Kaip pranešė LAT, su D. Irasiku dėl vaiko pardavimo anksčiau nuteisti Žygimantas Vaičiukas ir Tomas Bartkus buvo išteisinti, kadangi nepadaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių.

„Teismo nuomone, byloje nėra neginčijamų duomenų apie tai, kad Ž.Valčiukas žinojo, jog į užsienį gabenamas nepilnametis ir kad susitarta, jog jis užsienyje vogs. Byloje nustatyta, to neneigia ir Ž. Vaičiukas, kad į jį kreipėsi pažįstami, prašydami surasti kelis asmenis, kurie galėtų užsienyje dirbti statybose, tačiau nebuvo jokios kalbos apie nepilnametį ir planuojamas vagystes“, - nurodė teismas.

Į užsienį vežtas nepilnametis savo parodymuose taip pat nepatvirtino pažįstantis Ž. Vaičiuką ar, kad šis buvo prisidėjęs prie jo išvežimo. Anot teismo, Ž.Vaičiukas išteisintas nepasitvirtinus įtarimams, kad jis žinojo apie į užsienį  vežamą vaiką ir, kad jis veikė organizuotoje grupėje.

Apeliaciniame skunde D. Irasikas prašė jį išteisinti, perkvalifikuoti jo veiką ir pan. Ž. Vaičiukas prašė jį išteisinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių