Vaikams kvaišalus įsiūlęs tėvas kalės 16 metų

Narkotikus vartoti ir platinti savo vaikui bei jo bendraamžiui įsiūlęs 48 metų kupiškėnas A.Ž. nuteistas 16 metų laisvės atėmimu, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Į nusikalstamas veikas įtraukti du nepilnamečiai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimą nuteisti vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant dvejiem metams.

Panevėžio apygardos teismas nepilnamečiams taip pat skyrė auklėjamąsias poveikio priemones – elgesio apribojimą vieneriems metams, jie įpareigoti būti namuose nuo 22 iki 6 valandos, tęsti mokslą, uždrausta be šių priemonių vykdymą kontroliuojančių institucijų žinios keisti gyvenamąją vietą.

Bylos duomenimis, A.Ž., įtikinėdamas ir papirkdamas nepilnamečius, tarp jų – savo keturiolikmetį sūnų ir jo bendraamžį, sugyventinės vaiką – vertė juos vartoti ir platinti narkotines medžiagas – kanapes, jų dalis ir kanapių dervą – tarp bendraamžių moksleivių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: kvaišalainarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių