Vagių grobis vis brangesnis, liepos mėnesį – vagysčių pikas

Draudimo ekspertai skaičiuoja, kad kasmet gyventojai dėl vagysčių patiria vis didesnius nuostolius. Nors vagysčių skaičius šiemet, palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, nežymiai (5 proc.) sumenko, išnešamo turto vertė nuolat auga, pastebi draudikai.

„Vasarą vagysčių tikimybė yra daugiau nei du kartus didesnė, lyginant su kitais metų laikais. Šio sezoninio suaktyvėjimo priežastys žinomos ir mums, ir gyventojams: vasarą daugiau atostogaujame, būstas lieka be priežiūros. Mūsų duomenys rodo, kad vagysčių pikas pasiekiamas liepos mėnesį, kai atostogauja didžioji dalis gyventojų. Birželio mėnesį, palyginti su geguže, vagysčių skaičius padidėja 3-5 proc., o liepą jis gali išaugti net 10 proc.“, – sakė „Lietuvos draudimo“ atstovė Audronė Ananevienė.

Šios bendrovės specialistai, išanalizavę kaip ir kur dažniausiai nuo vagysčių nukenčia turtą apdraudę gyventojai, pastebi, kad daugiausiai turto vagys sugeba pasisavinti iš Vilniaus, Kauno ir Panevėžio gyventojų.

Didžioji dalis (75 proc.) visų vagysčių įvykdoma gyvenamuosiuose namuose, tik ketvirtadalis – butuose. Vienos vagystės metu vidutiniškai vagys pasisavina turto už daugiau nei 2500 litų, rodo statistika.

Vagys dažniausiai griebia tai, ką lengva realizuoti, pavyzdžiui, telefonus, kompiuterius.


Šiame straipsnyje: vagystėvagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių