Vagis slėpėsi kaimo bibliotekoje

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje, Sangrūdos kaimo bibliotekoje policija surado vieną įtariamųjų automobilio ir kitų daiktų vagyste.

Birželio 17 dienos rytą Kalvarijos savivaldybės Navininkų kaimo 76 metų gyventojas pasigedo garaže buvusio „VW Golf“ automobilio bei 10 litrų degalų. Kalvarijos policijos pareigūnai automobilį rado paliktą negyvenamojoje sodyboje netoliese esančiame kaime. 41 metų to paties kaimo gyventojas ypač nustebo ryte kieme neradęs savo automobilio, nes jis kieme stovėjo be akumuliatoriaus.

Bet vagišiams tai nebuvo kliūtis – jie tris akumuliatorius rado tame pačiame kieme esančiame ūkiniame pastate ir vogtu automobiliu nuvažiavo iki Vaiponiškių kaimo, ten jį rado pareigūnai. Dar vienas to paties kaimo gyventojas tą patį rytą pasigedo traktoriaus „Mitsubishi ST 2320“, žoliapjovės, elektrinio grąžto ir kampinio šlifuoklio. Policijos pareigūnai netrukus rado ir traktorių ir vogtų daiktų. Vagys ir šį kartą toli nevažiavo.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities policija, Kalvarijos policijos pareigūnams kilų įtarimų, jog šias vagystes galėjo įvykdyti du asmenys, kurie policijai buvo žinomi dėl panašaus pobūdžio nusikaltimų. Jie birželio 17 dieną turėjo išgirsti teismo verdiktą dėl gegužės 20 dieną apie 22 val., iš kiemo Mokolų kaime pavogto automobilį „Audi A4“.

Automobilio savininkė apie 21.30 val. jį buvo palikusi nerakintą ir su rakteliais automobilio užvedimo spynelėje. Kaip teigė 18­metis S.S ir 21­erių E.K., pastebėję nerakintą automobilį jie nutarė pasivažinėti. Automobilį išstūmė iš kiemo į pagrindinį kelią ir, užsivedę su paliktais rakteliais, važinėjosi Sangrūdos kaime.

Pasivažinėję, automobilį nuvarė prie užtvankos Gazdų kaime ir užrakinę paliko. Kitą dieną vaikinus sulaikė policijos pareigūnai.

Kalvarijos policijos Viešosios policijos skyriaus pareigūnai nuvyko į 18­mečio S.S. namus. Iš pradžių jis neigė, bet vėliau prisipažino, jog automobilį „VW Golf“ pavogė ir pasakė, kad jį paslėpė krūmuose prie sandėlių.

Automobilio raktelių pareigūnams teko važiuoti į Sangrūdos biblioteką. Mat ten laiką leido S.S. draugas, 21­erių E.K. Jis pareigūnams teigė nieko nežinantis apie praėjusią naktį įvykdytas vagystes, bet vėliau, priremtas įkalčių, iš vilkėtos striukės kišenės išėmė automobilio „VW Golf” raktelį.

Vagišiams teko parodyti pareigūnams kur paslėpė automobilį. Vėliau jie prisipažino pavogę ir kitą automobilį, traktorių ir kitus, aukščiau minėtus, Navininkų kaimo gyventojams priklausančius daiktus.

Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai pristatė S.S. ir E.K. į komisariatą. Penktadienį išklausyti nuosprendžio į Marijampolės rajono apylinkės teismą abu jaunuolius atlydėjo policijos pareigūnai.

Teismas dėl gegužės 20 dieną įvykdytos automobilio „Audi A4“ vagystės S.S. skyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir jis buvo suimtas teismo salėje. E.K. teismas skyrė su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę, tačiau netrukus vykusiame kitame posėdyje teismas jaunuoliui skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui dėl birželio 17-osios naktį įvykdytų vagysčių.

Vaikinų laukia naujas teismo procesas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių