V. Grincevičius-Whydotas: mano vardu daromos aferos, o policija nesiima veiksmų

Sukčiai nesnaudžia. Šį kartą jie greičiausiai pasinaudojo vieno populiariausio youtuberio Lietuvoje laikomo Vaidoto Grincevičiaus-Whydoto vardu.

Domino tik virtualios derybos

Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi skaitytojas Antanas T., kuris teigė nukentėjęs nuo sukčių. Anot kauniečio, vieno internetinio projekto metu dėl reklamos paslaugų buvo kreiptasi į vieną žinomiausių Lietuvos nuomonės formuotojų V. Grincevičių-Whydotą. Pokalbis užsimezgė maždaug prieš mėnesį.

„Kreipėmės į jo paskyroje nurodytą elektroninį paštą whydotas@gmail.com, tačiau atsakymą gavome iš kito elektroninio pašto whydotasbusiness@gmail.com. Tai mums didelių įtarimų nesukėlė, pagalvojome, kad tai verslo reikalais naudojamas elektroninis paštas. Bendraujant šiuo elektroniniu paštu buvo prašoma pervesti 300 eurų sumą į nurodytą „Paypal“ banko sąskaitą whydotasbusiness@gmail.com, kaip avansą už būsimą reklamą. Po nedidelių derybų pervedėme 100 eurų avansą, likusią pinigų sumą tarėmės pervesti, kai bus atliktas tam tikras kiekis mūsų paslaugų, tačiau pervedus pinigus bendravimas truko neilgai ir galų gale negavome jokio atsakymo“, – pasakoja Antanas T.

Vyras teigė, kad šis asmuo nesutiko bendrauti gyvai, jį domino virtualios derybos. 

Skaitytojo nuotr.

Antanas T. džiaugiasi, kad vakar jam pavyko susisiekti su tikruoju nuomonės formuotoju V. Grincevičiumi. „Jis paaiškino visą situaciją – šiuo metu yra parašyta nemažai pareiškimų policijai, o nukentėjusių įmonių skaičius siekia kelias dešimtis, tad įmonių patirti nuostoliai ne tokie smulkūs kaip mūsų, kad dėl jų būtų galima nieko nedaryti. Pats Vaidotas nesupranta kaip galėjo nutikti, kad mes parašėme jo elektroniniu paštu, tačiau gavome laiškus iš sukčių. Viešai kalbame tikėdamiesi sulaukti pagalbos bei įspėti kitų verslų atstovus“, – pasakojo skaitytojas.

Jis teigė, kad dėl šio įvykio yra parašytas pareiškimas per policijos elektroninių paslaugų sistemą e.policija.lt. 

Kreipėsi dvi įmonės

Pats V. Grincevičius-Whydotas taip pat paviešino šią nemalonią situaciją socialiniuose tinkluose. „Lietuvos policijai parašiau tris pareiškimus jau prieš mėnesį, kad mano vardu yra daromos aferos. Jokių veiksmų...Kažkokie pacukai apsimetė manimi ir susikūrė whydotasbusiness@gmail.com. Rašinėja įmonėms siūlydami, kad aš padarysiu jiems reklamą, įmonės sumoka avansus. O vaizdo įrašų nėra. Viena įmonė išsiuntė per „Omnivą“ 100 eurų vertės siuntą, o tie pacukai Anykščiuose atsiėmė. Yra nufilmuota. Nėra taip sunku gi atsekti, kam į telefoną parėjo kodukas siuntai atsiimti. Nejaugi man teks dėtis kaimo policijos aprangas ir pačiam gaudyti juos. Įmonės, kurios nukentėjote nuo whydotasbusiness@gmail.com, parašykite pareiškimus“, – rašė žinomas vyras.

Lietuvos policijai parašiau tris pareiškimus jau prieš mėnesį, kad mano vardu yra daromos aferos. Jokių veiksmų.

Portalui kauno.diena.lt V. Grincevičius-Whydotas pasakojo, kad pirmas pareiškimas dėl sukčių veiklos policijai buvo parašytas kovo 26 d., kiti – gegužės ir birželio mėnesiais. „Vilniuje policijos pareigūnai labai neatsakingai žiūrėjo į šią situaciją – siuntinėjo mane iš vieno galo į kitą. Anykščiuose policijos pareigūnai pradėjo tirti šią situaciją“, – pasakojo žinomas vyras. Anot pašnekovo, į jį jau kreipėsi dvi nukentėjusios įmonės.

„Žinau, kad žmogus, prisidengęs mano vardu, parašė mažiausiai 30 įmonių. Jis siuntė reklamos užklausą mano draugo įmonei ir netyčia pridėjo visus kitus – daugiau nei 30 – elektroninio pašto adresus“, – pasakojo V. Grincevičius-Whydotas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad V. Grincevičius nėra viešas asmuo, tad šios situacijos policija komentuoti negali. „Negaliu komentuoti apie privačius asmenis. Jeigu yra kreipimasis, tuomet vyksta tyrimas – nieko daugiau čia nepakomentuosi“, – portalui kauno.diena.lt sakė policijos atstovas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Asta Šuminienė teigė, kad dėl Anykščiuose įvykusio incidento yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Ikiteisminis tyrimas yra pradėtas dėl sukčiavimo. Tyrimui reikšmingos medžiagos turime, tačiau asmenys nenustatyti“, – teigė A. Šuminienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

alkani mentai

alkani mentai portretas
Maždaug, ir vėl policijai trūksta pinigų. O tikrovėje - noro dirbti. :)

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
V. GRINEVIČIUS-Whydotas įra labai geras žmogus ir jumoristas, visada žiūriu jo Videos youtube. Sėkmės tau Whydotai.

ironija

ironija portretas
"nuomonės formuotojai" čia tiems, kurie neturi savo nuomonės ir yra priklausomi nuo visokių "formuotojų" :D
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių