Už vyro nužudymą – 11 metų nelaisvės

Kauno apygardos teismas pripažino nepagrįstais teisiamosios Elenos Samsanavičienės motyvus, esą sutuoktinį ji nužudė besigindama. Prienų rajone pomėgiu alkoholiui ir muštynėms garsėjusioje šeimoje kraupi tragedija įvyko pernai kovą.

Nakvojo pas kaimyną

Teisiamųjų suole pasibaigusios istorijos herojė E.Samsanavičienė lemtingą dieną namo grįžo 6 val. ryto. Virtuvėje tarp sutuoktinių kilo konfliktas.

Moteris kaltinama tuo, kad būdama apsvaigusi nuo alkoholio tyčia peiliu smogė sutuoktiniui Vytui Samsanavičiui į kairės rankos žastą. Ekspertai nustatė, kad vyrui buvo sužalota arterija ir dėl ūmaus nukraujavimo jis mirė.

E.Samsanavičienė kalta prisipažino iš dalies. Moteris neneigė iki nusikaltimo gėrusi nuo pat ryto. Kiek buvo išgėrusi, neatsimena. Girtavo ir jos sutuoktinis. Tik pastarasis nakvoti grįžo namo, o E.Samsanavičienė miegojo kaimyno name.

Moters teigimu, grįžusi į namus, ji pažadino sutuoktinį. Pabudęs iškart puolė moterį su peiliu. Vyras esą priekaištavo, kodėl ji nenakvojo namuose. Sutuoktinis, pasakojo E.Samsanavičienė, mosavo peiliu ir bandė įdurti jai į pilvą. Moters teigimu, taip būdamas neblaivus jis elgdavosi ir anksčiau.

Versija teismo neįtikino

Pagal teisiamosios versiją besigrumiant peilis iškrito ant grindų ir ji, pirmoji sugriebusi peilį, dūrė juo kažkur nukentėjusiajam. Dūrė savo vyrui bijodama, kad šis neatimtų peilio ir jos nenužudytų.

Po žmonos dūrio vyras atsisėdo ant sofos, o ji, numetusi peilį prie televizoriaus, nuėjo į tvartą šerti gyvulių. Pašėrusi gyvulius moteris grįžo į namą ir pastebėjo, kad nukentėjusysis guli ant grindų kraujo klane.

Ši moters versija neįtikino teismo. Iš parodymų patikrinimo vietoje protokolų buvo matyti, kad E.Samsanavičienė negali papasakoti esminių įvykio aplinkybių. Teismo ekspertai ant jos kūno nerado jokių grumtynių pėdsakų.

Laisvėje liko 20 dienų

Nepalankūs E.Samsanavičienei buvo ir liudytojų parodymai. Jie apibūdino moterį kaip konfliktišką ir agresyvią – ypač tada, kai išgeria alkoholio.

Už sutuoktinio nužudymą teismas E.Samsanavičienei skyrė 11 nelaisvės metų, bausmę atliekant pataisos namuose. Teismas taip pat priteisė atlyginti nukentėjusiajai 7 597 litų turtinę ir 10 tūkst. litų neturtinę žalą bei apmokėti 1,5 tūkst. litų procesines išlaidas.

20 dienų, kol įsigalios teismo nuosprendis, E.Samsanavičienė praleis laisvėje. Per šias dienas moteris dar gali ir skųsti teismo sprendimą.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Eilinis vaizdelis Lietuvoje.Tik čia akivaizdi gynyba.Bet kokiu atveju -jei ne ji būtų dūrusi ,tai jis tą patį būtų padaręs jai.Štai ir viskas.Kaime tokių vaizdelių abstu,tik ten,kur dar ir vaikų yra,-tai labai gaila.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių