Už vairuotojo teisių klastotę tauragiškiui gresia areštas

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė tauragiškį, kuris dokumentų patikrinimo metu pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą. 

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „BMW 525“ su vokiškais valstybiniais numeriais.

Juo iš Lietuvos į Lenkiją vyko 39-erių metų tauragiškis. Patikros metu jis, be kitų dokumentų, pateikė savo vardu išduotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas pasieniečiams sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad pažymėjimas – visiška klastotė. Taip pat pasieniečiai išsiaiškino, kad vairuotojo pažymėjimo vyras niekada neturėjo.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimą. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Be to, Tauragės gyventojui gresia ir administracinė atsakomybė - už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės. Vyrui bus skirta bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas.

Po apklausos pasieniečiai vairuotoją paleido. Automobilis „BMW 525“ perduotas juo vykusiam keleiviui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių