Už vairuotojo teisių klastotę latviui gresia 4 metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį, dokumentų kontrolės metu pateikusį suklastotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. Teisės vairuoti šis vyras niekada neturėjo.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu kelyje Marijampolė – Suvalkai patikrino iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį lengvąjį automobilį „Volvo V40“. Transporto priemonę, kuri buvo pažymėta latviškais numeriais, vairavo 41-erių metų Latvijos pilietis.

Patikros metu Kalvarijos užkardos pareigūnams vyras pateikė jo vardu išduotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą, kuris sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad latvio dokumentas – visiška klastotė. Taip pat pasieniečiai išsiaiškino, kad vairuotojo pažymėjimo šis užsienietis niekada neturėjo.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. „Volvo V40“ perduotas juo vykusiam keleiviui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių