Už tūkstantinę aferą buhalterei gresia ilgi metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Raseinių rajone, Ariogaloje esančioje laivų statyba užsiimančioje įmonėje dirbusi buhalterė, įtariama, pasisavino 41 tūkstantį eurų ir be šios sumos iššvaistė daugiau nei 56 tūkstančius įmonei priklausančių eurų.

46-erių buhalterė I. P. kaltinama apgaulingu apskaitos tvarkymu, turto pasisavinimu ir iššvaistymu, jos bylą nagrinėti teismui perdavė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Moters galimos aferos buvo pastebėtos tik tada, kai 2013 metų pabaigoje įmonės direktorius darbe sulaukė svečių. Bendrovėje apsilankė antstoliai, kurie atėjo areštuoti firmos turto. Paaiškėjo, kad įmonė „Sodrai“ nėra sumokėjusi mokesčių už 6 mėnesius, jie sudarė beveik 300 tūkst. litų (beveik 87 tūkst. eurų) skolą.

Pradėjus aiškintis susidariusią situaciją, visų žvilgsniai pirmiausia krypo į už įmonės finansus atsakingą buhalterę I. P.

Moteris neigia kaltę ir nesutinka su jai inkriminuojamais kaltinimais, tačiau Šiaulių apskrities Kriminalinės policijos pareigūnams, atliekant ikiteisminį tyrimą, pavyko surinkti duomenų, leidžiančių įtarti moterį, dariusią nusikaltimus.

Kaip pranešė prokuratūra, tyrimo metu nustatyta, kad viena Kauno įmonė, kurioje I.R. dirba šiuo metu, pateikė Ariogaloje veikiančiai įmonei per 80 sąskaitų faktūrų, kurias esą Ariogalos įmonė turėtų apmokėti už jai suteiktas paslaugas. Vėliau nustatyta, kad jokios paslaugos teiktos nebuvo.

Taip pat nustatyta, kad be kasos išlaidų orderių, bet su pinigų gavėjų parašais neva išmokėta daugiau nei 26 tūkst. eurų įmonės darbuotojams. Apklausus tuos įmonės darbuotojus, paaiškėjo, kad pinigų jie negavo ir ant pinigų kvitų nepasirašinėjo.

Įmonėje trūko pinigų pervedimams atlikti, todėl kaltinamoji vis paprašydavo generalinio direktoriaus, kuris didžiąją dalį laiko praleisdavo užsienyje, pervesti pinigų, nes esą jų trūksta įmonės skolai „Sodroje“ padengti. Taip moteris sugebėjo slėpti sugalvotus finansinius pinigų pasisavinimo ir iššvaistymo mechanizmus.

Kaltinamajai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paprastaą moterėlę10 metų .o seimūnam už milijonus laisvė, nes jie partiniai,o partijų neteisia ,kad ir darbno patrijos vadą.

//////...............

//////............... portretas
uz 40 tuks. ilgi metai kalejimo ......uz milijoniny kysy ---atostogos taivany Kreivys nufifino 118 mil. nors viena diena sedejo cypej ?? aplamai bet kury is buvusiu konservatlyberastu ar socdemu gaujos seimuna , ar visa prezidentura su teisingumo ministerijos teisejais,prokurorais beimtum ---visus iki vieno galima sodint ilgiems metams y kalejima .....tiesa kitu jau nebegalima ..jie tiek pridirbe lietuvoj ,kad manau juos tik saudyt reiketu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių