Už sąvadavimą Klaipėdos taksisto laukia teismas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos bei sąvadavimo. Įtarimai pareikšti 39 metų klaipėdiečiui A.B.

Šių metų kovą Danės gatvėje esančiame išnuomotame bute pareigūnai sulaikė tris - 38 metų, 29 metų ir 26 metų - prostitucija besiverčiančias merginas. Bute taip pat sulaikyti ir trys - 47 metų, 38 metų, 33 metų - prostitucijos paslaugomis ketinę pasinaudoti klaipėdiečiai. Įtariama, kad merginų prostitucijai vadovavo A.B.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad A.B., dirbdamas vienoje uostamiesčio taksi bendrovėje, pagal išankstinį susitarimą su prostitucija besiverčiančiomis merginomis, ieškodavo klientų ir tarpininkaudavo dėl seksualinių paslaugų suteikimo.

A.B. pareikštas įtarimas bei paskirtos kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas nuolat registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Taksistas anksčiau teistas tris kartus - už dokumento suklastojimą ar suklastoto dokumento panaudojimą, sukčiavimą, turto pasisavinimą arba iššvaistymą, pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos bei sąvadavimą. Paskutinis teistumas - už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos bei sąvadavimą.

Už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimą iki 4 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių