Už rūkalų kontrabandą baltarusiui gresia tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakare pasieniečiai sustabdė į Lietuvą įvažiavusį baltarusio automobilį „VW Passat“, kurio slėptuvėse aptiko daugiau kaip 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Druskininkų savivaldybės kelyje Raigardo kontrolės punktas – Druskininkai sustabdė automobilį „VW Passat“ baltarusiškais numeriais. Ši vieta yra maždaug  už kilometro nuo Raigardo punkto.

Automobilį vairavęs 27-erių baltarusis buvo ką tik įvažiavęs į Lietuvą ir esą nieko draudžiamo negabeno. Užsienietis ir jo automobilis pasieniečiams pasirodė įtartini, todėl „VW Passat“ buvo pristatytas į Druskininkų užkardą. Šioje vietoje yra sąlygos detaliai patikrinti transporto priemones.

Paaiškėjo, kad automobilyje yra įrengtos slėptuvės, kurios buvo prigrūstos kontrabandinių cigarečių. Rūkalai buvo slepiami galiniame bamperyje, prie degalų bako ir galinėje sėdynėje. Iš viso baltarusis į Lietuvą nelegaliai įvežė 3 tūkst. 249 pakelius cigarečių „Minsk Superslim“ ir „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl kontrabandos Druskininkų užkardoje pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą baltarusiui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų ir „VW Passat“ konfiskavimas.

Po apklausos užsienietis buvo paleistas. Automobilis ir cigaretės saugomi Druskininkų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių