Už plėšimus nuteisti šiauliečiai vėl stos prieš teismą

Šiauliečiai Nerijus Kundrotas ir Laurynas Sidaras, kovo 14-ąją Šiaulių miesto apylinkės teisme išgirdę teismo nuosprendį dėl plėšimų, stos prieš teismą dėl vagyčių.

Šiaulių miesto policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl praėjusiais metais padarytų vagysčių iš gyvenamųjų patalpų ir baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti teismui. Byloje kaltinimai pateikti 19-mečiui N.Kundrotui ir 23 metų L.Sidarui, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Tuo metu už praėjusių metų vasarą Šiauliuose padarytus šešis plėšimus, kurių aukos beveik visais atvejais buvo senoliai, N.Kundrotui jau skirti 5 metai nelaisvės, L.Sidaras už grotų praleis 5 metus ir tris mėnesius, o jiems talkinusi 22 metų L.Sidaro buvusi brolienė Solveiga Sidarienė pataisos namuose praleis ketverius metus ir devynis mėnesius.

Pasak pranešimo, niekur nesimokęs ir nedirbęs N.Kundrotas su drauge glaudėsi pas L.Sidarą, kuris Ginkūnų kaime nuomojosi medinį namelį. Jaunuoliai pragyvendavo iš vagysčių. Vogtus daiktus vaikinai priduodavo į lombardus ar nebrangiai parduodavo pagal skelbimus įvairių daiktų pirkti ieškantiems žmonėms.

Per mėnesį nuo praėjusių metų liepos pradžios šie du jaunuoliai įsibrovė ir apvogė 11 gyvenamųjų patalpų. Pagrindinis jaunuolių taikinys buvo sodų nameliai. Į juos ilgapirščiai braudavosi, išlauždami duris, išimdami langų stiklus ar tiesiog pasinaudodami neuždarytu rūsio langu.

Jų laimikis - sodų nameliuose bei ūkiniuose pastatuose esantys įvairūs darbo įrankiai, sodininkystės inventorius, sodo baldai ir kiti įvairūs daiktai, jaunuoliai kartais net nurinkdavo agurkų ir pomidorų derlių šiltnamiuose ar nuraudavo lysvėse auginamas daržoves.

Apvogę Ginkūnų kaime esantį gyvenamąjį namą, jie pasisavino čia rastą dujinį pistoletą ir apiplėšinėti žmones pradėjo grasindami ginklu. Jie įkliuvo pernai rugpjūtį, kai jie apgirtę padarė net tris plėšimus, tąkart kartu su jais plėšikavo ir mergina.


Šiame straipsnyje: apiplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių