Už nužudymą kalinčiam A. Maceinai atlygino neturtinę žalą

  • Teksto dydis:

Už nužudymą kalintis režisierius Algimantas Maceina iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prisiteisė 1 tūkst. 300 eurų neturtinę žalą.

Ši žala priteista už nepatogumus, kuriuos jis patyrė būdamas 257 dienas kalėjime, kai laukė nuosprendžio, BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Teismas konstatavo, kad netinkamomis sąlygomis vyras laikytas 23 val. per parą.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime A. Maceina praleido metus – nuo 2014 metų sausio iki 2015 sausio. Vėliau jis buvo pervežtas į Pravieniškių pataisos namus bausmei atlikti.

Vyras teismui skundėsi dėl ankštos kalėjimo kameros, privatumo stokos ir kitų pažeidimų, kurie esą pablogino jo sveikatą. Su panašiais skundais į teismą kreipiasi ir kiti suimtieji bei nuteistieji.

Pražudė draugą

Byla administraciniame teisme išnagrinėta rašytinio proceso tvarka 58-erių metų pareiškėjui nedalyvaujant, jis nepageidavo būti pristatytas į svarstymą.

Menininkas nuteistas už tai, kad, būdamas neblaivus, per asmeninį konfliktą peiliu mirtinai sužalojo svečiuose buvusį draugą Naglį Karvelį, durdamas jam į koją. 2014 metų liepą nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas menininkui už tyčinį nužudymą skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę, vėliau šį nuosprendį paliko galioti ir Lietuvos apeliacinis teismas.

A. Maceina Apeliacinio teismo prašė perkvalifikuoti jo veiką į neatsargų nužudymą ir švelninti bausmę. Apeliacinis teismas mano, kad A. Maceina suprato savo veikos pavojingumą, o jo aiškinimus, kad dūrė esą į gyvybei nepavojingą vietą – koją – paneigia ekspertų duomenys, jog padaryta 13 centimetrų gylio žaizda.

Manoma, kad A. Maceina supyko, jog N. Karvelis apkabino jo draugę. Sužalojamai sukėlė itin stiprų išorinį kraujavimą, dėl to žmogus netrukus mirė. Bute, kur įvyko tragedija, buvo vartojamas alkoholis.

Abu įvykio dalyvius siejo ilgametė draugystė ir priklausymas menininkų bendruomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU JO

NU JO portretas
Dieve,Dieve,jis ir tose salygose vaiksto,kvepuoja,skaito,zodziu,gyvena,o ano zmogaus jau nera ir jokios salygos jo neprikels.Sakysit,bet cia pazeidziamos zmogaus teises.Tada kyla klausimas ar zmogzudys gali vadintis zmogumi?Manau,kad ne.Ziurekit kas darosi-sedi tie "vargseliai"tomis baisiomis salygomis,o vos susiles kojas vel iesko budu kaip ten patekti ir,dazniausiai,randa.Reikia salygas ne gerinti,o bloginti,gal tada butu maziau nusikaltimu.

Vv

Vv portretas
Kalejimas pats zalos padaryti negali, padaro konkretus zmones, kurie sudaro tokias salygas. Jie ir turi atlyginti zala, o ne mokesciu moketojai.

NU..Ble..

NU..Ble.. portretas
baikit taske musu pinigus,visokiem degradam,o jeigu nusizenget toms laikymo salygoms,tai ir mokekit jiems is savo kisenes,neismaneliai,o gal cia verta pasidometi antikorupcinems tarnyboms,kad kaliniai pradejo masiskai prisiteisineti didelias sumas,man kyla klausimas,ar tik nevyksta dalybos...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių