Už neteisėtai laikomus tinklus žūklės entuziastui teks susimokėti

  • Teksto dydis:

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriai, bendradarbiaudami su policijos pareigūnais, vienoje Šiaulių rajono sodyboje rado neteisėtai laikomus, nežymėtus tinklus ir bučus.

Liepos 12 d. inspektoriai vyko į vieno Kurtuvėnų regiono gyventojo sodybą, kur kartu su policijos pareigūnais atliko kratą. 56-erių metų S. G. sodyboje rasta draudžiamų žvejybos įrankių. Iš viso pareigūnai rado 18 neteisėtai laikomų, draudžiamų, nežymėtų žvejybinių tinklų ir tris bučus, kurių dydžiai viršijo  nustatytas leistinas normas.

S. G. aplinkosaugininkai surašė protokolą už mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą. Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia ne tik naudoti, bet ir gabenti bei laikyti draudžiamus žvejybos įrankius. Savo reikmėms naudojami tinklai turi būti pažymėti ir registruoti.

Šiaulių rajono gyventojui už neteisėtą žvejybos įrankių laikymą gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų. Administracinių nusižengimų kodeksas taip pat numato draudžiamų žvejybos įrankių konfiskavimą, tad tinklai ir bučai paimti.

Į aplinkosaugininkų akiratį pilietis iki šiol nėra pakliuvęs, nėra baustas už žvejybos ar medžioklės taisyklių pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žūklė

Žūklė portretas
Žūklė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių