Už Nepalo piliečių gabenimą latviui gresia šešeri metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Šeštadienį pasienyje su Lenkija sulaikyti trys Nepalo piliečiai, kurie prieglobsčio prašo Latvijoje. Juos nelegaliai gabenusiam latviui gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. 

Šeštadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvažiuojantį lengvąjį automobilį „Audi A6 Avant“ latviškais registracijos numeriais. Transporto priemonę vairavo 27-eių metų Latvijos pilietis, vežęs tris Nepalo piliečius.

Paaiškėjo, kad 19-likos, 26-erių ir 27-erių metų Nepalo piliečiai yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje ir neturi teisės iš jos išvykti kol institucijos nepriėmė sprendimų dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo.

Nepalo piliečius pareigūnai buvo uždarę į areštinę.

Pirmadienį priešpiet jie buvo atgabenti į Kalvarijos užkardą, o iš čia – nugabenti iki sienos su Latvija. Pasvalio rajono Saločių kaimo ribose, toje vietoje, kur anksčiau veikė Saločių - Grentstalės punktas, įvyko Kalvarijos pasieniečių susitikimas su kolegomis iš Latvijos sienos apsaugos tarnybos. Jo metu į kaimyninę šalį buvo perduoti trys sulaikyti nepaliečiai.

Migrantus vežusiam Latvijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Vairuotoją teismas leido suimti mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių