Už nelegalų gabenimą ukrainiečiui gresia 8 metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Pirmadienį pasieniečiai sulaikė ukrainietį, neteisėtai iš Lietuvos bandžiusį išvežti Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusius keturis Tadžikistano ir tris Afganistano piliečius.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Renault Megane Grand Scenic“ lenkiškais numeriais.

Jį vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 24-erių Ukrainos pilietis. Kartu važiavo keturi Tadžikistano piliečiai ir trys afganistaniečiai. Keturi jų – nepilnamečiai.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad visi gabenti užsieniečiai Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Kol neišnagrinėti jų prašymai ir nepriimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, jie neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Prieglobsčio prašytojai buvo atgabenti į Kalvarijos užkardą, iš kur vakare pasieniečiai tadžikus ir afganistaniečius nuvežė iki sienos su Latvija. Pasvalio rajono Saločių kaimo ribose, toje vietoje, kur anksčiau veikė Saločių - Grentstalės punktas, įvyko Kalvarijos pasieniečių susitikimas su kolegomis iš Latvijos sienos apsaugos tarnybos. Jo metu į kaimyninę šalį buvo perduoti šie septyni Latvijoje prieglobsčio pasiprašę užsieniečiai.

Į areštinę uždarytam Ukrainos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deras

deras portretas
Tikiuos tas chocholas ne Lietuvoje sedes? Uztenka jau svetimsaliu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių