Nuo pasieniečių šuns kontrabandos paslėpti nepavyko

  • Teksto dydis:

Pasieniečiams įkliuvo 2 tūkst. pakelių  baltarusiškų cigarečių gabenęs Šalčininkų rajono gyventojas. Po jo sulaikymo dar pusę tūkstančio pakelių rūkalų netoliese aptiko pasieniečių šuo.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai patruliavo netoli Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimu. Pasieniečiai čia pastebėjo įtartiną asmenį su nešuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – apie puskilometris.

38-erių metų Šalininkų rajono gyventoją pareigūnai sulaikė. Jis gabeno keturis juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. Juose  buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Kontrabandos nešikas neturėjo privalomo leidimo atvykti ir būti valstybės sienos apsaugos zonoje.

Po vyro sulaikymo pareigūnai nusprendė apieškoti aplinkines vietoves. Buvo iškviestas kinologas su vokiečių avigane Dinga. Šuo įvykio vietą apieškojo ir pievoje netoli pėdsakų juostos surado dar vieną ryšulį. Jame buvo penki šimtai pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Valstybės sienos pažeidimo nenustatyta.

Šalčininkų rajono gyventojui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Vyrui taip pat teks administracine tvarka atsakyti už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Jam gali būti skirta bauda nuo 86 iki 173 eurų.

Po apklausos kontrabandininkas paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių