Už mikroautobuse slėptus rūkalus šalčininkiečiui gresia tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, kuris automobilio variklio skyriuje ir atsarginiame rate gabeno pusaštunto šimto pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai Šalčininkų rajono Širvių kaimo apylinkėse, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, dokumentų patikrai sustabdė automobilį „VW Multivan“. 1995 m. laidos transporto priemonę, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais, vairavo 43-ejų Šalčininkų rajono gyventojas.

Pareigūnams mikroautobusas ir jo vairuotojas pasirodė įtartini, todėl buvo nuspręsta atlikti detalią automobilio apžiūrą G. Žagunio užkardoje. Patikros metu transporto priemonės variklio skyriuje ir atsarginiame rate įrengtose slėptuvėse pasieniečiai rado 759 pakelius cigarečių „NZ Black Super Slims“. Rūkalai buvo pažymėti Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų ir „VW Multivan“ konfiskavimas. Šalčininkų rajono gyventojas po apklausos paleistas. Cigaretės ir automobilis saugomi Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių