Už melagingus parodymus Ž. Žvaguliui skirta tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Apeliacinės instancijos teismas atlikėją Žilviną Žvagulį pripažino kaltu dėl melagingų parodymų davimo Darbo partijos byloje ir skyrė jam 2,6 tūkst. eurų baudą, BNS informavo bylą nagrinėjusio Kauno apygardos teismo atstovė Joana Daubaraitė.

Ž. Žvagulis kaltintas, kad melagingai liudijo posėdyje apklausiamas Darbo partijos neoficialios buhalterijos byloje 2012 metų rugsėjo 7 dieną.

Bylos duomenimis, jis davė melagingus parodymus, jog koncertuodamas Darbo partijos renginiuose, pagal sutartį, kurią Darbo partijos vardu pasirašė „darbietė“ Vitalija Vonžutaitė, 2005–2006 metais jokio honoraro negaudavo, koncertavo tik už transporto išlaidas, šios siekė 400–500 litų.

Teisėsaugos duomenimis, už Ž. Žvagulio koncertus mokėta iš neoficialios partijos kasos. Darbo partijos būstinėje rastuose išlaidų orderiuose nurodyta, kad Ž. Žvaguliui už vieną koncertą mokėti 5 tūkst. litų (apie 1,4 tūkst. eurų).

Šių metų vasarį Vilniaus apylinkės teismas atlikėją išteisino, nusprendęs, Ž. Žvagulis buvo verčiamas duoti parodymus prieš save apie galbūt savo nusikalstamus veiksmus – galėjo duoti parodymus apie savo paties galbūt padarytą nusikalstamą veiką.

Tačiau Kauno apygardos teismas nusprendė, jog nėra nustatyta jokių objektyvių duomenų, patvirtinančių, kad apklausiamas kaip liudytojas Vilniaus apygardos teisme nagrinėtoje baudžiamojoje byloje Ž. Žvagulis galėjo patirti pašalinius veiksnius ar kad jam galėjo grėsti atsakomybė, dėl ko jis neturėjo pareigos liudyti prieš save patį.

Pasak teismo, Ž. Žvagulio pasirodymai Darbo partijos renginiuose nebuvo uždrausta veikla. Didesnio atlygio gavimas nei nurodyta susitarime, jo nedeklaravimas praėjus ilgam laikotarpiui jam negalėjo sukelti ir nesukėlė neigiamų pasekmių, todėl nebuvo pagrindo manyti, kad atlikėjas galėjo būti patrauktas už tai atsakomybėn.

Todėl, kolegijos vertinimu, tiek tyrimo metu, tiek teisme, jis privalėjo nurodyti teisingas ir tikslias aplinkybes apie kitų asmenų padarytas nusikalstamas veikas, kadangi įtarimai bei kaltinimai toje byloje buvo pareikšti ne Ž. Žvaguliui, o kitiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neužjaučiam

Neužjaučiam portretas
Labai prastas .....negaliu žmogum pavadint.

klp

klp portretas
galejo ir daugiau ipliuryti, kad durnelio nekasilintu...

baisu

baisu portretas
Bauda bauda :D :D oi bent rašykit straipsnio pavadinimą teisingai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių