Už keturis šapalus žvejys paklos 450 eurų baudą

  • Teksto dydis:

Šešupėje, kuria eina siena su Rusija, žvejojusiam Kėdainių gyventojui gerai kibo šapalai. Šios žuvies vyras prigaudė dukart daugiau nei leistina, todėl jam teko turėti nemalonių reikalų ir su pasieniečiais, ir su aplinkosaugininkais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai patruliavo Šakių rajono Šilgalių kaimo ribose palei Šešupę, kuria eina siena su Rusija. Upėje iš valties žvejojo 45-erių Kėdainių gyventojas, jau anksčiau pasirūpinęs reikalingais leidimais tai daryti prie pat sienos.

Krantu ėjusiems pasieniečiams kilo įtarimų, kad vyro pagautos žuvies kiekis gali viršyti leistiną. Pareigūnai jį paprašė priplaukti prie kranto. Paaiškėjo, kad kėdainiškiui kibo neblogai – jis jau buvo pagavęs 2 salačius ir 9 šapalus. Dėl pastarųjų sėkmingam žvejui ir kilo problemų. Mat pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles vienos žvejybos metu leidžiama sugauti ne daugiau kaip 5 šapalus, o jų kėdainiškis buvo ištraukęs beveik dukart daugiau. Salačių leidžiama sugauti ne daugiau kaip 3, todėl gaudydamas juos žvejas dar nebuvo peržengęs leistinos ribos.

Tirti įvykį ėmėsi iškviesti Marijampolės regiono gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojai, kuriems pasieniečiai perdavė ir žveją, ir jo sugautą laimikį.

Vėliau aplinkosaugininkai pasieniečius informavo kėdainiškiui skyrę 450 eurų administracinę baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirdyla.

pirdyla. portretas
pramiegosi su boba bauda gausi ka dar sugalvosit .

JOOO

JOOO portretas
TIKRAS ABSURDAS.....

tete

tete portretas
Kaip tokio lygio incidentas pagal sugrieztinta taryba turejo turta jo arestuot, masina ir namus atimt uz tai kad salacius o ne sampala pagavo o ne seip 450euro uz zuvyte israsyt :D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių