Už kanapių auginimą palėpėje nuteistas 2 metams

Kauno miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje V. V. buvo kaltinamas savo buto palėpėje auginęs labai didelį kiekį – 152 vnt. – kanapių.

Teismo proceso metu V. V. prisipažino auginęs kanapes ir papasakojo ištisą mokslinę istoriją.

2010 m. vasarą kaunietis buvo atidaręs kioskelį, kur prekiavo gėlėmis. Jam kilo mintis gėles auginti ir savo buto palėpėje. Teismas nenurodo, sėkmė ar nesėkmė puoselėjant gėlininkystės idėją, buto palėpėje įkvėpė kaunietį naujai idėjai – patalpas išnaudoti kanapių auginimui.

Turėdamas šį tikslą, V.V. internetu užsisakė narkotinių augalų sėklų. Tuščios palėpės pritaikymui kanapių auginimui kaunietis teigė išleidęs apie 3 tūkst. Lt.

V.V. neigė, kad labai didelį kiekį kanapių augino komerciniais tikslais. Anot kaltinamojo, jis norėjo aprašyti kanapių augimo procesą, daryti augalų nuotraukas.

Tačiau jaunojo mokslininko sumanymą nutraukė policijos pareigūnai. Po atliktų kratų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto aguonų ir kanapių auginimo.

Baigus tyrimą, byla buvo atversta Kauno miesto apylinkės teisme ir paskelbtas verdiktas – laisvės atėmimas 2 metams. Tačiau čia pat bausmė buvo sušvelninta, ją atidedant 2 metams 6 mėnesiams, įpareigojant nuteistąjį per tris mėnesius įsidarbinti ir be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.


Šiame straipsnyje: kanapėsnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

hehe

hehe portretas
127 krumu eksperementas :D :D :D cia vien "boshkiu" apie 2 kg bus :D Professorius! :D

Dajana

Dajana portretas
O kaip su tomis kanapemis kur naudojame kucioms.Ar jos narkotines ? Ar galime ju pasiseti?Apie kanapes prasome isaiskinti issamiai,nes noriu auginti.

to Dajana

to Dajana portretas
Pagal ES istatymus, bet ne Lietuvos, Galima auginti kanapes turincias maziau negu 0,3% THC. O siaip kanapiu auginimas be tikslo platinti dazniausiai uztraukia administracine atsakomybe. Zinoma, kad tas "mokslininkas" prekiaut norejo, todel ir sedi. Pasodintu viena krumeli - gautu bauda. Kazkokios logikos Lietuvos istatymose dar yra. Pagal mane, betu gerai leisti zmonems auginti 1 krumeli namuose. Vartoti namuose. O turieti su savimi uz namu ribu, platint, ir t.t toliau reikia drausti. Ir visi bus laimingi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių