Už girtumą Šilutės aplinkosaugininkui – papeikimas

  • Teksto dydis:

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Stanislovas Sudeikis už tai, kad neblaivus pasirodė darbe, gavo papeikimą.

Tokia nuobauda jam skirta po Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento atliko tyrimo.

S. Sudeikis į darbo vietą neblaivus atvyko sausio 9-ąją, policijos pareigūnai jam nustatė 0,49 prom. girtumą. Žiniasklaidoje skelbta, kad dėl neblaivaus inspekcijos viršininko Bendrajam pagalbos centrui pasiskundė su juo bendravęs interesantas.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijai S. Sudeikis aiškino, kad tądien į darbovietę atvyko parašyti prašymo, jog jam būtų suteikta laisva diena, nes jautėsi pavargęs po kelionės. Jis pripažino gėręs arbatos su alkoholiu. Komisija konstatavo, kad nors S. Sudeikiui sausio 9-ąją buvo suteikta laisva diena, tačiau viršininkas, neblaivus atvykęs į inspekcijos patalpas, pažeidė Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų etikos taisykles.

Pasak ministerijos pranešimo, Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų etikos taisyklės ne tarnybos metu valstybės tarnautojus įpareigoja privatų gyvenimą tvarkyti taip, kad nenukentėtų tarnybos interesai ir pareigūno reputacija, taip pat visada prisiminti, kad pagal kiekvieno valstybės tarnautojo elgesį sprendžiama apie visą aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės sistemą ir pareigūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių