Už dvi žmogžudystes kalintis Pakruojo gyventojas prašo sumažinti bausmę

  • Teksto dydis:

Iki gyvos galvos už du nužudymus kalėti nuteistas Pakruojo rajono gyventojas Šarūnas Žemaitis mano, kad jam paskirta per griežta bausmė ir prašo paskirti terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

Aukščiausiasis Teismas trečiadienį išnagrinėjo nuteistojo kasacinį skundą dėl jam paskelbto nuosprendžio.

Bylos duomenimis, Š. Žemaitis 2013 metų balandžio pradžioje žiauriai nužudė Pakruojo rajone esančios Linkuvos gimnazijos sargą – vyrui buvo spardyta į kaklą ir galvą, iš gimnazijos patalpų pagrobė įvairių daiktų už 417 eurų. Sunkiai sužalotas sargas mirė įvykio vietoje. Po dvejų metų Š. Žemaitis pasmaugė sugyventinę. Nustatyta, kad abu nusikaltimus jis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

„Prašau atsižvelgti į mano jauną amžių, iki tol nebuvau teistas, nebuvau padaręs smurtinių nusikaltimų“, – teismo posėdyje kalbėjo 23-ejų metų Š. Žemaitis.

Nuteistasis ir jo advokatė tikino, kad ankstesni teismai netinkamai taikė straipsnį, kuris nustato lengvinančias aplinkybes, taip pat teismai nukrypo nuo formuojamos praktikos tokiose bylose.

Tuo metu Generalinės prokuratūros prokurorė Rima Kriščiūnaitė prašė nuteistojo skundą atmesti. Ji teigė, kad teismas įstatymų nepažeidė, skyrė teisingą bausmę už du nužudymus ir plėšimą.

„Jis tik iš dalies pripažino kaltę, keitė parodymus. Jo pozicija nuoširdaus gailėjimosi nerodo. Jis ne tik nepranešė apie nusikaltimą, bet ir šaltakraujiškai slėpė kūną – sudegino sugyventinės drabužius, o artimiesiems pranešė, kad ji dingo. Klaidino ir policiją, kuri pradėjo paieškos bylą“, – sakė prokurorė.

Prokurorė sakė, kad vyras neparodė jokio nuoširdumo ir gailesčio – po nusikaltimo su draugais gėrė alų ir kepė mėsą. Kaltę dėl vaiko motinos nužudymo pripažino tik teisėsaugai surinkus įrodymus.

Į Aukščiausiojo Teismo posėdį buvo atvykusi ir nužudytos Samantos Rakauskaitės motina ir brolis.

„Tyčia buvo padarytas nusikaltimas, tai nebuvo nelaimingas atsitikimas, jis neleido mano dukrai užauginti sūnaus, neleido jai gyventi, išvežė iš namų kūną. Nesutinku, kad bausmė būtų sušvelninta, jis turi kalėti iki gyvos galvos“, – kalbėjo Dalia Rakauskienė. Jai pritarė ir nužudytosios brolis Gytis Rakauskas. Vyras su savo šeima dabar augina našlaičiu likusį sesers sūnų.

Teismas sprendimą dėl Š. Žemaičio skundo skelbs lapkričio 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių