Už dingusią kepurę gresia kalėjimas

Į Kauno policiją kreipėsi 18-metis, nukentėjęs nuo trijų plėšikų.

Jaunuolis pareigūnams paaiškino, kad Neries krantinėje antradienį apie 17.20 val. jį užpuolė trys nepažįstamieji. Negana to, kad vaikiną užpuolikai sumušė, dingo ir jo 40 litų kainavusi kepurė. Pareigūnų verdiktas griežtas – kepurė pradingo naudojant fizinį smurtą, o tai traktuojama kaip plėšimas.

Jei kepurė būtų likusi nukentėjusiajam, pareigūnai tokį nusikaltimą greičiausiai priskirtų prie viešosios tvarkos pažeidimų. Už tai baudžiama gerokai švelniau: griežčiausia bausmė – iki dvejų metų nelaisvės, o dažniausiai apsiribojama bauda arba viešaisiais darbais, arba laisvės apribojimu.

Už plėšimą Baudžiamajame kodekse numatytos gerokai griežtesnės sankcijos – areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

„Per ikiteisminį tyrimą kartais keičiasi situacija. Paaiškėja, kad nuskriaudę nukentėjusįjį užpuolikai tariamai pagrobtą daiktą tiesiog nuspyrė arba jis liko konflikto vietoje“, – sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Šiuo atveju, kai iš jaunuolio buvo pagrobta kepurė, ikiteisminio tyrimo eigoje paaiškėjo naujų aplinkybių. Pasirodo, nukentėjo ne vienas, o du asmenys. Dingo ne tik kepurė, o ir kito nukentėjusiojo mobiliojo ryšio telefonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei ką

jei ką portretas
gerai, bišky Sovietų atneštą chuliganizmą apmalšins ;DD

nera

nera portretas
Štai prašau, kaip baudžia paprastus žmonelius. Ką daro žymūs žvaigždės, kaip daininkai, pavizdys Jurgilevičiutė, vogė, o net kalėjimo negavo.Kodėl tokia diskriminacija tarp žmonių, paprastą, kaip sakoma , už kepurę galima pasodinti, o kurie vagia dideliu mąstu, tie išsisuka.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių