Už antrą žmogžudystę molėtiškiui – ilgi metai nelaisvės

Panevėžyje nuosprendis dėl nužudymo trečiadienį paskelbtas 37-erių metų molėtiškiui Egidijui Lenartavičiui. Tai jau antras kartas, kai jis ilgiems metams į įkalinimo įstaigą siunčiamas už žmogžudystę. Prieš 15 metų vyras buvo pripažintas kaltu dėl kito nužudymo. Dabar paskelbtu nuosprendžiu jis nuteistas kalėti 13 metų ir pripažintas pavojingu recidyvistu.

2016 metų gruodžio 12 dienos vakarą į daugiabutį Molėtuose buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Tačiau sužeistam į krūtinę 47-erių metų buto šeimininkui jie niekuo padėti nebegalėjo – jis jau buvo miręs. Vėliau ekspertai nustatė, kad mirtinas buvo vienintelis dūris peiliu, pataikęs tiesiai į širdį.

Netrukus buvo sulaikytas ir įtariamasis – toje pačioje gatvėje gyvenantis E. Lenartavičius. Ikiteisminį tyrimą atlikę Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad mirtimi baigėsi trijų pažįstamų vyrų išgertuvės. Geriant alkoholį ir lošiant kortomis, vyras netikėtai dūrė buto šeimininkui peiliu į krūtinę. Pamatęs, kad šis paplūdo kraujais, E. Lenartavičius iš buto pasišalino.

Kartu buvęs trečias bičiulis iškvietė medikus, tačiau sužeistojo gyvybė užgeso dar iki jiems atvažiuojant.

Kaip pranešė prokuratūra, Panevėžio apygardos teismas E. Lenartavičių pripažino kaltu dėl žmogžudystės ir skyrė jam 13 metų laisvės atėmimo. Pirmuosius 3 metus jis privalės bausmę atlikti kalėjime, likusį laiką praleis pataisos namuose. Teismas taip pat nusprendė nuteistąjį pripažinti pavojingu recidyvistu. Be to, nuteistasis privalės nužudytojo artimiesiems atlyginti 80 tūkst. eurų neturtinę bei 3 tūkst. eurų turtinę žalą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ričardas Juozainis sakė, kad 2002-aisiais E. Lenartavičius buvo nuteistas dėl kito nužudymo.

„Deja, už šį nusikaltimą praleidęs beveik dešimtmetį nelaisvėje, vyras nepasimokė. Jis vėl atėmė žmogui gyvybę“, – apgailestavo prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eik tu sau

eik tu sau portretas
koks humaniskas teismas... 2 zmones grabe, o tik 13 metu...

R

R portretas
Cirkas. Uz antra zmogzudyste - 13m. ?Amerikoje uz pirma nuo 20, Lietuva -- nr. 1 Valstybė ,-- maziausios bausmės.-- gėda ir nekenciu. Sorry...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių