Už amfetamino platinimą panevėžietis kalės 11 metų

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismo už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu metamfetamino ir kitų psichotropinių medžiagų turint tikslą platinti 11 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 37 metų panevėžietį M.G.

Pasak apygardos prokuratūros pranešimo, šis kaltinamasis, nusikalstamas veikas darė kartu su anksčiau 12 metų laisvės atėmimu nuteistu 38 metų panevėžiečiu V.S.

Vyras, sužinojęs apie bendrininko sulaikymą, slapstėsi užsienyje.

Nusikaltimą tyrę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai (ONTB) nustatė, kad 2009 metų rudenį V.S. iš Panevėžio Vilniaus link automobiliu "Subaru Legacy" nugabeno beveik 321 gramą metamfetamino ir paslėpė su kitais sutartoje vietoje prie kelio į Mazūriškių gyvenvietę.

Nusikaltimo tyrimui vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius sakė, kad kartu su ONTB pareigūnais šiose bylose pavyko demaskuoti ir įrodyti teisme dviejų bendrininkų visuomenei pavojingas nusikalstamas veikas, padarytas neteisėtai disponuojant ir siekiant parduoti labai didelį kiekį - iš viso beveik 2 kilogramus 212 gramų - metamfetamino ir kitų psichotropinių medžiagų. Jos buvo slepiamos Panevėžio miesto viename angarų. 

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo

jo jo portretas
pritariu Arnui, visiska nesamone

Arnas

Arnas portretas
Už amfetamino platinimą 11 metų, už dviejų žmonių nužudymą vairuojant Kaune smagiam jaunuoliui max - 8 metai. Normalu?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių