Už 9 lydekas teks sumokėti beveik 5 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Vasario 7 d. Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą ant Rokiškio ir Kupiškio rajonų vandens telkinių ledo. Reido metu patikrinta 19 žvejų. Inspektoriams įkliuvo Rokiškio rajone ant Skaistės ežero ledo trys žvejybos taisyklių pažeidėjai.

Jie neteisėtai žvejojo masalui naudodami gyvas žuveles. Pažeidėjai viršijo leistiną šakotinių, skritulių ir vėliavėlių skaičių. Turėjo 23 šakotines, 4 skritulius ir 10 vėliavėlių. Pažeidėjų laimikis – 9 lydekos.

Surašant vienam iš pažeidėjų protokolą, kiti du pabėgo. Jų tapatybės jau nustatytos ir atsakomybės pažeidėjai neišvengs. Iš jų paimti ledo grąžtai, žvejo dėžės, kiti žvejybos įrankiai.

Už tai, kad pažeidėjai turėjo net daugiau kaip dukart daugiau žvejybos įrankių nei leidžiama, jiems bus skirtos administracinės baudos nuo 400 iki 1 000 litų su pažeidimo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Už neteisėtai sužvejotas 9 lydekas teks atlyginti vandens gyvūnijai padarytą žalą, kurios dydis siekia beveik 5 tūkst. litų, pranešė Aplinkos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis-1

algis-1 portretas
slykstu skaityti apie tokias nuobaudas. tiesiog savo kvailais draudimais lupikauja is tikru zveju.su meskerem lydeku neisgaudysi!-pamenu,Zasliu ezere buvo gaudomos zuvys ilgiausiais tinklais,tarsi pramonine zvejyba,ir niekas ju nebaude! tokius kontrolierius reiketu gerokai atspirkulinti vietiniams zvejams,tuomet prarastu nora tikrinti,ar-zuvyte,ar-sliekas...O tokiu istatymu leidejus reiketu kastruoti,kad tokios rusies padaru gimtu kuo maziau!

Nice

Nice portretas
Zinoma ,kad baust tokius ir pacia griezciausia bausme,kodel vieniems galioja taisykles,o kitiems-ne.Dazniau galetu buti tokie reidai,o ypac Balbieriskyje,kur dienos metu,vaidindami asais pries zvejus megejus vietinai lupa zuvi televizoriais ir t.t.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių