Už 100 eurų kyšį policijai – beveik 1000 eurų bauda

  • Teksto dydis:

100 eurų kyšiu papirkti policijos pareigūnus bandžiusiam vyrui Tauragės teismas skyrė beveik 1000 eurų baudą. Taip pat konfiskuoti 100 eurų, kuriuos vyras pasiūlė pareigūnams.

Kyšį 55-erių metų A. J. pasiūlė rugsėjo 25-osios vakarą. Jis kartu su žmona gatvėje buvo sustabdyti policijos pareigūnų įtarus, kad yra neblaivūs, pranešė teismas.

Nustačius, jog įtarimai pasitvirtino, buvo pradėtas pildyti administracinio nusižengimo protokolas. Porai už pasirodymą viešoje vietoje neblaiviems grėsė įspėjimai arba baudos iki 90 eurų.

Sutuoktinis nusprendė administracinės nuobaudos išvengti ir susitarti kitaip – pasiūlė 100 eurų kyšį. Pareigūnai jį įspėjo dėl galimos baudžiamosios atsakomybės, tačiau vyriškis įspėjimo nepaisė ir įbruko kupiūrą vienam iš uniformuotų pareigūnų.

Teismo posėdžio metu vyras savo kaltę pripažino visiškai ir gailėjosi, teismas skirdamas bausmę į tai atsižvelgė.

Vyras gynėsi baudžiamąjį nusižengimą padaręs per girtumą, tačiau aplinkybę, jog vyras nusižengė būdamas neblaivus, teismas pripažino sunkinančia. Be to, atkreipė dėmesį į tai, jog A. J. yra teistas, o teistumas neišnykęs, anksčiau jis buvo baustas ir administracine tvarka.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: kyšispolicijabauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių