Ukmergiškius apgauti bandė chirurgais apsimetę sukčiai

  • Teksto dydis:

Telefoniniai sukčiai nuolat atakuoja ukmergiškius – per praėjusią parą Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojai užregistravo devynis gyventojų pranešimus, kad jie sulaukė sukčių skambučių.

Telefoniniai sukčiai nuolat atakuoja ukmergiškius – per praėjusią parą Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojai užregistravo devynis gyventojų pranešimus, kad jie sulaukė sukčių skambučių. Iš viso rugpjūčio mėnesį policija sulaukė 14 panašaus pobūdžio pranešimų.

Dažniausiai buvo skambinama į laidinius telefonus, nusikaltėliai prisistatydavo giminaičiu, draugu ar chirurgu ir aiškina neva anūkas, sūnus, kitas artimas asmuo yra ligoninėje, iškilusi didelė  grėsmė gyvybei, todėl ruošiamasi operuoti, todėl reikalingi pinigai. Taip pat užregistruotas vienas atvejis, kai skambinusysis prisistatė pareigūnu. Buvo aiškinama, kad, pasinaudojus gyventojo sąskaita, buvo plaunami pinigai, todėl apsimetėlis reikalavo padiktuoti elektroninės bankininkystės duomenis.

Pasak policijos pranešimo, nė vienas ukmergiškis sukčiams pinigų nedavė.

Policija darsyk ragina gyventojus būti apdairiais ir išmintingais, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Policijos ar kitų tarnybų pareigūnai, medikai, paskambinę telefonu, niekuomet neprašo perduoti grynųjų pinigų, padiktuoti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų banko operacijų.

Paskambinus nepažįstamiems asmenims, kad ir kuo prisistatytų, policija pataria neatskleisti savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų.

„Apie tokius sukčiavimo atvejus būtina pasikalbėti su savo vaikais ar vyresnio amžiaus artimaisiais“, - rašoma pranešime.


Šiame straipsnyje: sukčiaiapgavopinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių