Ukmergėje užmuštas vienerių metų mažylis, bet apie įvykį neskelbta

  • Teksto dydis:

Pernai lapkritį nuo sunkių sužalojimų Ukmergėje mirė, įtariama, tėvo sumuštas mažylis, apie įvykį visuomenei nepranešta, rašo „Lietuvos rytas“.

Ukmergės medicinos ekspertai nustatė, kad vos metų sulaukęs kūdikis mirė dėl kepenų ir žarnų plyšimo po stipraus pilvo sumušimo. Tą dieną motina negalėjo apginti sūnaus – ji ligoninėje gimdė trečią vaiką, du vyresnėlius prižiūrėjo 22-ejų tėvas. Ukmergės tabore gyvenančią čigono ir lietuvės šeimą nuolat lankė savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus darbuotojai.

Šio skyriaus vedėja Asta Leonavičienė sakė, kad gavę žinią apie kūdikio mirtį vaiko teisių specialistai nuvyko į taborą, bet nepastebėjo jokių smurto požymių. Iš pradžių atrodė, kad vaikas užduso. Tik vėliau ligoninės ekspertai nustatė, kad vaikas buvo stipriai mušamas per pilvą.

Informacija apie 2015 metais gimusio berniuko sumušimą ir mirtį 2016 metų lapkritį policijos suvestinėse nebuvo skelbiama. Šiuo metu Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Ukmergėje nužudyto kūdikio. Vaiko tėvui pateikti įtarimai dėl mažamečio nužudymo ir artimo šeimos nario nužudymo. Įtariamasis buvo sulaikytas dviem savaitėms, bet dabar paleistas į laisvę. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas nebendrauti su šeima. Laukiama patikslintų teisės medicinos ekspertų išvadų dėl vaiko mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute

mociute portretas
kad ir pati blogiausia motina, vaikui bus geriau gyventi su ja, negu pas globejus. Tai proto boksto ziobienes zodziai, pasakyti garliavos ivykiuose. Tai ko cia stebetis kad Lietuva taip nesirupina savo vaikais. Kiek suzalotu, pedofilintu, uzmustu, pasmaugtu, paskandintu,vistiek tos pacios ponios kedese savo subines sildo. Kas dar turi atsitikti, kad tas flegmas isjudinti.? Tikima tokiomis motinomis, bet netikima vaiko parodymais,tai kaip karma uzdeta nuo vargses garliavos mergaites..

Rasa

Rasa portretas
O dieve! Ir dar liko jis nenuteistas!? Siaubas. Darykim ka.. protestuokim gatvese ir prie seimo. Kad mirties bausme padarytu istatyma! Vaigzudziam. Nesedekim zmones kol mazi, bejegiai kudikiai zudomi! Mes ramiai miegame. O vaikai ir naujagimiai kencia nuo smurto! Maldauju Dievo! Kad tik vel mazyliams taip nebeatsitiktu..!

Nu

Nu portretas
seimas ruoškit vainiką,kitaip nepasirodysit, kad gedit ir rūpinatės!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių