Tyrimas: 50 proc. pirkėjų vogtų atsiradus galimybei

  • Teksto dydis:

Tarptautinis „The Global Retail Theft Barometer“ atliktas tyrimas atskleidė, kad Europos šalyse vagysčių iš parduotuvių pastaraisiais metais mažėja. Didžiausias sumažėjimas stebimas Rusijoje ir Turkijoje, o vienintelė šalis, kurioje jis augo – Suomija. Tuo tarpu Lietuvoje vagysčių iš parduotuvių skaičius išlieka beveik nepakitęs.

Skaičiuojama, kad vidutiniškai kasmet iš parduotuvių pavagiama apie 1 proc. prekių nuo bendros parduotuvės apyvartos, t.y. jei parduotuvės apyvarta yra 1 mln. eurų, tai nuostoliai dėl vagysčių gali siekti 10 tūkst. eurų. 

Plataus masto tarptautinis 2015 m. atliktas tyrimas parodė, kad net 25 proc. pirkėjų yra nesąžiningi ir ateidami į parduotuvę turi tikslą ką nors nugvelbti. Dar 25 proc. yra visiškai sąžiningi, o štai kas antras pirkėjas teigė, kad nėra tikras, kaip pasielgtų, susiklosčius nenumatytoms aplinkybėms.

Tyrimo duomenimis, pasauliniu mastu vienam namų ūkiui kasmet tenka pavogtų prekių už 252 eurus.

Dažniausiai vagiamos prekės, kurias ne tik lengva pavogti, bet jų vartojimas plačiai paplitęs ir jas nesunku perparduoti. Taigi,  „TOP 5“ labiausiai pasaulyje vagiamos prekės: avalynė, baterijos, mobiliųjų telefonų aksesuarai, alkoholiniai gėrimai ir skutimosi peiliukai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių