Turtingas Kaišiadorių verslininkas atleistas nuo atsakomybės už aplaidžią buhalteriją

  • Teksto dydis:

Šakių rajono apylinkės teismas verslininką socialdemokratą Algimantą Radvilą antradienį pagal laidavimą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės už aplaidų buhalterinės apskaitos tvarkymą, pranešė teismas.

Teismas nustatė, kad bendrovės generalinis direktorius, Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybos narys tinkamai neorganizavo bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymo, nes jai priklausančiame pramogų ir konferencijų centre vykusiame užsakytame pokylyje svečiams buvo patiekti šernienos patiekalai, tačiau šernienos mėsos įsigijimas bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentuose nebuvo apskaitytas.

Taip pat bendrovės darbuotojai gamino ir tiekė pokylio svečiams šernienos patiekalus, o jų pardavimo nefiksavo jokiuose buhalterinės apskaitos dokumentuose. Iš pokylio užsakovo už visas paslaugas bendrovės darbuotojos priimti 260 eurų nebuvo apskaityti.

Kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką, teigė, kad jaučiasi kaltas ir nuoširdžiai gailisi, nes būdamas bendrovės vadovu nesukontroliavo darbuotojų, kurie gamino ir pateikė šernienos patiekalus ir neapskaičiavo darbuotojų pajėgumo aptarnauti kelis banketus. Po gautos specialisto išvados jis teigė priėmęs įsakymus, griežtinančius virtuvės ir baro darbuotojų kontrolę, ataskaitų pateikimą, kad ateityje panašūs atvejai nepasikartotų.

Teismas A.Radvilą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą sutuoktinės atsakomybėn vienų metų laikotarpiui su 753,20 eurų dydžio užstatu ir baudžiamąją bylą nutraukė.

Teismas atsižvelgė į tai, kad teigiamai charakterizuojamas verslininkas pirmą kartą padarė veiką, kuri priskiriama neatsargių nusikaltimų kategorijai, kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi, kritiškai įvertino savo poelgį.

Teismas nustatė, kad pats baudžiamasis procesas dėl padarytos nusikalstamos veikos ir visuomenės susidomėjimas šia byla kaltinamajam yra efektyvi poveikio priemonė, kuri kaltinamąjį paveiks taip, kad ateityje jis naujų nusikalstamų veikų nedarys.

Kaltinamajam išaiškinta, kad jeigu jis laidavimo metu padarys naują nusikalstamą veiką, atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl baudžiamosios atsakomybės už visas nusikalstamas veikas.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Byla iškelta, kai paaiškėjo, kad Apeliacinio teismo teisėjai, grįždami iš Kauno į Vilnių, sausį vakarieniavo pas vienu turtingiausių Kaišiadorių verslininkų įvardijamą A.Radvilą. Dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad verslininkui priklausančiame pramogų centre teisininkai vaišinti įvairiais patiekalais, alkoholiniais gėrimais, jiems grojo muzikantai. Jie už vaišes nemokėjo.

Pasak teismo pirmininko Egidijaus Žirono, kavinę, kurioje galėtų pavakarieniauti teisėjai, iš anksto užsakė teismo kancleris. Jis už teisėjų vaišes iš asmeninių lėšų sumokėjo apie 1 tūkst. litų (290 eurų). Vakarieniavę teisėjai pinigų jam negrąžino, nes kancleris dalyvauja teisėjų gimtadieniuose.

Čekio už vakarienę kancleris neišsaugojo.

Paaiškėjus šiems faktams, teismo kancleris pasitraukė iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Skanaus teisėjai!

ironija

ironija portretas
dabar "nuteisę" teisėjai atvažiuos pietauti :D

zoro

zoro portretas
Gerbiu teisma, nes nesivelia i politines nesamones... :).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių