Turistiniame latvių autobuse – 5 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų

  • Teksto dydis:

Turistus iš piligriminės kelionės Baltarusijoje vežusiame latvių autobuse Lietuvos muitininkai aptiko cigarečių kontrabandos, pranešė Vilniaus teritorinė mutinė.

Sekmadienio pavakarę į Medininkų kelio postą atvyko Latvijos piliečio A. F. vairuojamas užsakytas keleivinis autobusas – juo iš piligriminės savaitgalio kelionės po Baltarusijos bažnyčias vyko Latvijos piliečiai.

Atliekant autobuso muitinį tikrinimą už vairuotojo sėdynės pareigūnai aptiko nedeklaruotų cigarečių, todėl autobusą nutarta nuodugniai patikrinti rentgeno kontrolės sistema.

Gauta rentgenograma muitininkams išdavė ir kitas slėptuvės – turistinio autobuso grindyse ir bagažo skyriuje gabenta 5 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 13 tūkst. eurų. Autobuso vairuotojas prisipažino, kad nelegaliai gabenti rūkalai priklauso jam.

Dėl kontrabandos gabenimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių