Tūkstantį pakelių cigarečių vairuotojas slėpė įvairiose „Audi A8“ vietose

  • Teksto dydis:

Eišiškių kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, kuris grįždamas iš Baltarusijos automobilio slėptuvėse vežė daugiau kaip tūkstantį pakelių nelegalių rūkalų.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos automobiliu „Audi A8“ grįžtančio 23-ejų Šalčininkų rajono gyventojo dokumentus. Jie buvo tvarkingi, o vairuotojas deklaravo nieko draudžiamo negabenantis.

Pasieniečiams automobilis pasirodė įtartinas, todėl nuspręsta „Audi A8“ patikrinti detaliai. Paaiškėjo, kad įvairiose mašinos vietose prikišta nelegalių rūkalų. 1020  pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ buvo slepiama variklio skyriuje, po sėdynėmis, bagažinės dalyje, daiktadėžėje ir kitur. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Varėnos pasieniečiai Šalčininkų rajono gyventojui dėl kontrabandos pradėjo administracinę teiseną. Šią bylą nagrinės teismas. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų.  Taip pat teismas gali konfiskuoti 2000-aisiais pagamintą „Audi A8“.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų pasienio užkardoje. 

VSAT primena, kad už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei, asmenys gali gauti piniginį atlygį. Pasieniečiai laukia tokių pranešimų apie kontrabandos ar korupcijos atvejus. Pranešėjui už tai gali būti atlyginama iki 14 tūkst. eurų, todėl asmenys, turintys vertingos informacijos, kviečiami būti aktyvūs ir pilietiški.

Informaciją apie tai pasieniečiai ragina teikti visą parą veikiančiu nemokamu anoniminiu pasitikėjimo telefonu 8 800 10 112. Suteikti tokius duomenis taip pat galima naudojantis pasieniečių interneto svetainėje www.pasienis.lt esančia pranešimo forma ar kitu pranešėjui priimtinu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių