Trys vienas paskui kitą važiavę rūkalų gabentojai grobį slėpė ratuose

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė tris Šalčininkų rajono gyventojus, kurie per Eišiškių punktą lengvaisiais automobiliais vienas paskui kitą grįžo iš Baltarusijos. Visų automobilių ratuose aptikta kontrabandinių rūkalų.

Trečiadienio vidurdienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte patikrino tris vienas paskui kitą į Lietuvą iš Baltarusijos vykusius automobilius. 1998 m., 1994 m. ir 1999 m. pagamintais „Audi A6“, „Audi 100“ ir „Ford Galaxy“ iš Baltarusijos grįžo trys Šalčininkų rajono gyventojai (34-35 m.).

Trijulė pareigūnams deklaravo, kad draudžiamų prekių neveža.

Tikrinimo metu pasieniečiams kilusius įtarimus patikrinti nuspręsta automobilius nuvarant į netoliese esančią Purvėnų užkardą. Joje yra techninės sąlygos detaliai kontrolei.

Kaip pranešė VSAT, užkardoje išmontavus automobilių ratus paaiškėjo, kad visų trijų automobilių padangose buvo slepiami kontrabandiniai rūkalai. Iš viso Šalčininkų rajono gyventojai į Lietuvą gabeno 3860 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas.

Už tokį pažeidimą jiems gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų ir transporto priemonių konfiskavimas. Vairuotojams įteikti šaukimai atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, nagrinėsiantį šias bylas.

Cigaretės ir trys automobiliai saugomi Purvėnų užkardoje. Šalčininkų rajono gyventojai po apklausos paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių