Trys pasieniečiai bus teisiami dėl lūšių sumedžiojimo

  • Teksto dydis:

Teismui perduota trijų pasieniečių, kaltinamų neteisėtai sumedžiojus lūšis, byla.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad praėjusių metų pabaigoje kaltinamieji neteisėtai sumedžiojo ar nenustatytomis aplinkybėmis įgijo dvi lūšis, kurių kūnus laikė namuose, šaldymo įrenginyje.

Du Lazdijų rajono gyventojus sulaikė Kauno kriminalinės policijos pareigūnai, kuomet vieną iš lūšių kaltinamieji nusprendė parduoti už 250 eurų.

Tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo nustatytas ir trečiasis asmuo, kuris galimai veikė drauge su kitais kaltinamaisiais.

Lūšys yra nemedžiotini gyvūnai, įtraukti į Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų sąrašą. Šia nusikalstama veika galimai padaryta beveik 9,6 tūkst. eurų vertės žala.

Kauno regiono apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Tomas Barkauskas BNS yra sakęs, kad apžiūrėjus rastus gyvūnus įtariama, jog galėjo būti nušauta lūšies patelė ir jos jauniklis.

Prokuratūros duomenimis, vienas iš kaltinamųjų, 24 metų L. K. pozicijos dėl kaltės nepareiškė. Kiti du asmenys, 23 metų A. M. ir 54 metų R. M. kaltais dėl jiems inkriminuojamos nusikalstamos veikos neprisipažįsta.

Visi trys kaltinamieji yra statutiniai Valstybės sienos apsaugos tarnybos valstybės tarnautojai.

Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmams.

Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad už neteisėtą saugomų rūšių laukinių gyvūnų medžiojimą ir realizavimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių