Tris vaikus pražudęs buvęs policininkas jaučiasi nuskriaustas

  • Teksto dydis:

Už sukeltą avariją, kai neblaivus pražudė tris vaikus, prieš dešimtmetį nuteistas buvęs policininkas Saulius Paulikas skundžiasi Europos Žmogaus Teisių Teismui dėl galimai pažeistų jo teisių, trečiadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Anot dienraščio, skunde S.Paulikas mini, kad dar prieš nuosprendžio paskelbimą jis buvo vadinamas vaikų žudiku. Buvusio policininko teigimu, viso proceso metu žurnalistai spaudė teisėjus skirti jam griežčiausią bausmę ir taip pažeidė nekaltumo prezumpciją bei teises į teisingą teismą.

S.Paulikas taip pat nurodė, jog teismams sprendžiant dėl jo kaltės ir bausmės dydžio, visi akcentavo, jog mirtiną avariją sukėlė policininkas: „Buvau žeminamas dėl savo, kaip policijos pareigūno, statuso“.

2007 metais policininku dirbęs S.Paulikas Skuodo rajone vairuodamas neblaivus automobiliu rėžėsi į šalikele iš mokyklos einančius vaikus ir pabėgo iš įvykio vietos. Trys dešimtmečiai berniukai žuvo. Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.

Atlikęs tris ketvirtadalius jam skirtos 9 metų laisvės atėmimo bausmės, S.Paulikas į laisvę buvo paleistas lygtinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šimpanzė

Šimpanzė portretas
Mes jau seniai supratome, kad homosapiensai tai nesėkmingai mutavusios šimpanzės. Jūsų laukia evoliucijos akligatvis.

vycka

vycka portretas
tokiem kaip paulikas nevieta po saule

TAIP

TAIP portretas
Reikejo pasiusti myriop tai nereiketu ieskoti to ko neturi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių