Trims įtariamiesiems I. Strazdauskaitės žudikams prašoma pratęsti suėmimą

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį po pietų pradėjo svarstyti Generalinės prokuratūros prašymus pratęsti suėmimo sankcijas įtariamiesiems plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

Kol kas teismas nagrinėja prašymą dėl suėmimo pratęsimo vienam įtariamajam. Jo suėmimą prašoma pratęsti trims mėnesiams.

Teisme bus sprendžiama dar dėl dviejų įtariamųjų suėmimo, dar laukiama vieno įtariamojo advokatės.

Į apygardos teismą kreiptasi, nes suėmimo sankcija gali viršyti pusės metų trukmės terminą, dėl jo sprendžia tik apygardos teismas. Ankstesnius suėmimus sankcionavo Vilniaus apygardos teismas.

Birželį prokuratūra skelbė, kad suėmimas taikomas keturiems įtariamiesiems – tąkart suėmimas pratęstas trims įtariamiesiems nužudymu ir vienam įtariamajam, kuriam pateikti įtarimai nesusiję su nužudymu.

Šiuo metu trims įtariamiesiems skirtas suėmimas, kitiems – užstatas, įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – atsakyme BNS teigia Generalinė prokuratūra. 

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Gintas Ivanauskas sako, kad duomenų apie įtariamųjų skaičių šiuo metu neviešina vadovaudamasis tyrimo interesais. Prokuratūra tikina, kad šie duomenys bus pateikti po kelių mėnesių. 

Birželį prokuratūra skelbė, kad byloje dėl plungiškės nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo įtarimai yra pateikti daugiau nei šešiems asmenims.

„Yra daugiau nei šeši įtariamieji, tačiau įtariamųjų skaičiaus šiandien neįvardysim, nes nenorime pakenkti tyrimui, tai dar nėra laikas padaryti. Dėl nužudymo (įtarimai) pateikti trims asmenis, kitiems asmenims – dėl kitų nusikaltimų, neteisėto laisvės atėmimo, plėšimų“, – tada sakė tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras G.Ivanauskas.

Prie I. Strazdauskaitės bylos tyrimo prijungtas ir tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo, jo vairuoto taip pat brangaus automobilio pagrobimo. Kaip I. Strazdauskaitės atveju, čia taip pat imituota avarija. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai balandį. Daliai įtariamųjų I. Strazdauskaitės byloje pateikti įtarimai ir dėl šio plėšimo.

Verslininkas pradėtas sekti Kauno apskrityje ties Kėdainiais. Imitavus eismo įvykį, jo vairuojama įmonei priklausiusi transporto priemonė – 2015 metais pagamintas „Volkswagen Passat“ automobilis – sustabdyta iki Kauno likus vos keliems kilometrams.

Iš kito automobilio išlipęs romų tautybės jaunuolis du kartus bandė užmegzti pokalbį, kol galiausiai jo veiksmai pasikeitė. Kartu su bendru grasindami ginklais jie išmetė iš automobilio verslininką ir greta sėdėjusį jo kolegą, o patį „Volkswagen Passat“ pavogė. Nukentėjusysis iš karto kreipėsi į policiją.

Generalinė prokuratūra skelbė, kad ikiteisminis tyrimas dėl Latvijos piliečio apiplėšimo vyko apie pusę metų. Jis sustabdytas 2016 metų spalio mėnesį konstatavus, kad iki tos dienos jame atlikti visi įmanomi proceso veiksmai ir išnaudotos visos galimybes nustatyti šią nusikalstamą veiką padariusius asmenis.

Prokuratūra pabrėžė, kad nuo pat I.Strazdauskaitės paieškos pradžios, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai intensyviai dirbo analizuodami įvairius duomenis, taip pat nutrauktų bei sustabdytų tyrimų medžiagas, kur tirtos bent kiek panašios pagrobimo, plėšimo ir kitų nusikalstamų veikų aplinkybės.

„Įvertinę, kurie duomenys, kiti tyrimai, įskaitant ir minimą sustabdytą, gali būti reikšmingi, Kauno policijos pareigūnai nedelsiant perdavė juos tyčinį merginos nužudymą tiriančiai prokurorų ir tyrėjų grupei“, – šiemet kovo viduryje skelbė prokuratūra.

Šiame tyrime tai pat aiškinamasi, ar įtariamieji nėra įvykdę daugiau nusikaltimų. Todėl siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei, pareigūnai išsamios informacijos neviešina.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko po kelių dienų, sulaikiusi įtariamuosius. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai,

I. Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas būtų sulaukę grasinimų.

Kauno policija taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingų teiginių dėl šių metų kovą nužudytos I.Strazdauskaitės atminimo paniekinimo.

„Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, neatitinkanti tikrovės, kai portale „Laisvas laikraštis“ ir jo popieriniame variante buvo pateikiama informacija apie I. Strazdauskaitės mirties aplinkybes ir jos sąsajas su narkotikais, neteisėtu pinigų gabenimu. Šia informacija sumenkinta mirusioji“, – yra sakęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Pasak jo, prokuratūra neturėjo jokios informacijos, kad nužudyta mergina būtų gabenusi kokių nors nelegalių medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

motina

motina portretas
sviesus prisiminimas apie I.Strazdauskaite [ ir pasibiaurejimas cigonais zmogzudziais] prasom Viespaties kad zudiku klanas butu nuteistas myriop mirtis zmogzudziams

Turbūt

Turbūt portretas
mažai yra buvę dienų per tą pusmetį,kad nebūčiau pagalvojus apie Ievutę, jos kančias,tëvelių sielvartą . Nežinau kodėl taip stipriai sukrėtė mane tas nepaiškinimas,itin žiaurus susidorojimas tokios gražios,protingos mergaitės ir vardan ko??? O gi nieko!!! Tik visiškai socialiai apleistų,nereikalingų, pagimdytų šaltų,bejausmių motinų ir neįdiegtos nei lašo meilės,švelnumo mergaitei,silpnesniam žmogui. Tai visapusiškai degradavusios asmenybės,bei toji gentis. Kažkaip źiūrėdavau dar palankiau,bet dabar tai šlykščiuosi iki nenusakomo jausmo. Nebeužkabina net etatinės čigonkos stoty,matyt užtenka žvilgsnio. Tikros neapykantos!!!!!!!!!!!Geriau jau ir nekalbinkit... Tikrai sakau-geriau jau didžiajai daliai tautiečių nelįskit į akis,bus visai genčiai ramiau....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių