Tragiškai pasibaigusias gaudynes tirs Kriminalinės policijos biuras

  • Teksto dydis:

Lietuvos kriminalinės policijos biuras iš Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato perėmė ikiteisminį tyrimą dėl tarnybinį ginklą panaudojusio pasieniečio, kai persekiojant kontrabanda įtariamus asmenis žuvo 18-metis jaunuolis.

Tyrimas perimtas atsižvelgiant į bylos sudėtingumą, rezonansą, praktikos formavimą. Jį kontroliuos Generalinė prokuratūra, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 132 straipsnį, numatantį atsakomybę už neatsargų gyvybės atėmimą.

18-metis Alytaus gyventojas Edgaras Balčius buvo nušautas praėjusio ketvirtadienio rytą pasienyje su Baltarusija ties Druskininkais persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius. Vieną iš automobilių sulaikius Leipalingyje, ant galinės sėdynės rastas sužeistasis, jis vėliau mirė ligoninėje.

Kaip skelbta, Druskininkų savivaldybėje pasieniečių persekiotame automobilyje buvo gabenama 15 tūkst. pakelių kontrabandinių baltarusiškų rūkalų. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 42 tūkst. eurų,

„Ford Mondeo“ pasieniečiai pastebėjo važiuojantį Druskininkų savivaldybės ribose netoli Nemuno, kuriuo eina siena su Baltarusija, į Lietuvos gilumą. VSAT kriminalinės žvalgybos pareigūnai turėjo informacijos apie rengiamą nusikaltimą - iš Baltarusijos į Lietuvą Nemunu turėjo būti gabenamas kontrabandos krovinys.

Pasieniečiai stabdė ir „Ford Mondeo“, ir, įtariama, jį lydėjusį „Peugeot 607“. Abu vairuotojai nepakluso uniformuotų pasieniečių nurodymams sustoti, todėl prasidėjo gaudynės. „Ford Mondeo“ su kontrabandiniais rūkalais, taranavęs pasieniečių automobilį ir pervažiavęs priverstinio stabdymo juostą, buvo sulaikytas, kai nulėkė nuo kelio ir vos neatsitrenkė į medžius.

„Ford Mondeo" buvo apdaužytas, išdužo keli jo langai. Vairuotojui pavyko pasprukti į mišką.

Persekiojant „Peugeot 607“, kurio vairuotojas irgi nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, iš tarnybinio pistoleto buvo iššauti du įspėjamieji šūviai į orą. Automobiliui nestojant buvo paleisti keli šūviai į padangas. Pasieniečiams sulaikius automobilį Leipalingyje, paaiškėjo, kad vienas jame vykęs asmuo yra sužeistas.

VSAT pareigūnai jam suteikė pirmąją pagalbą, greitoji vyrą išvežė į ligoninę. Vėliau gauta informacija, kad Druskininkų savivaldybėje registruotas, o pastaruoju metu Alytuje gyvenęs 18-metis mirė.

Sulaikyti du „Peugeot 607“ važiavę vyrai, teismas juos leido suimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurij

Jurij portretas
Aišku, kad nekaltas. Esi vagis - še kulką ir ramu. Manau valstybė nieko neprarado atsikračiusi vienu kontrabandininku.

gadads

gadads portretas
jei jau sita irstva pradejo tirti tai galima sakyti , kad jau istirta muitininko nadai , nekaltas. cirkas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių