Tragikomiški nusikaltimai virsta anekdotais

Apsėsti minčių apie laimikį, plėšikai kartais pridaro didelių kvailysčių. Per pastaruosius devynis mėnesius įvykę tragikomiški nusikaltimai taps tikrais anekdotais, rašo Rusijos naujienų portalas lenta.ru.

Išgąsdino D.Lundgreno nuotrauka

Plėšikai nepasimoko iš savo pirmtakų klaidų ir dažnai klysta rinkdamiesi aukas. Viena dviračiu važiavusi vokietė pensininkė sugebėjo pasivyti vyriškį, kuris išplėšė rankinę jai iš rankų. Įžūlus nusikaltėlis nesitikėjo, kad močiutė ims jį persekioti, tačiau neįvertino 80-metės fizinės formos ir ryžto. Ji ne tik nuskuodė paskui plėšiką, bet ir paprašė pro šalį važiavusio automobilio vairuotojo pagalbos. Pastarasis sulaikė močiutės skriaudiką ir perdavė jį policijai.

Prancūzijos plėšikai galvojo, kad Paryžiuje įsikūrusio japonų restorano pinigai taps lengvu laimikiu. Tačiau kiekvieno japonų restorano virtuvėje visuomet yra daug šaltųjų ginklų - itin aštrių peilių ir kirvių. Apsiginklavę šiuo virtuviniu inventoriumi, virėjai ir padavėjai davė atkirtį plėšikams. Pastarieji ilgai negalvoję nusprendė sprukti, tačiau buvo sulaikyti. Vienas jų atsidūrė kalėjime, kitas mirė ligoninėje nuo peilio dūrių.

Plėšikui iš JAV Viskonsino valstijos pasisekė kiek labiau - susidūręs su Rytų kovos menų meistru jis atsipirko tik keliomis mėlynėmis. Apie ką jis mąstė, kai nusprendė apiplėšti tekvondo mokyklą, neaišku. Ko ir reikėjo tikėtis, tekvondo meistras, tuo metu vedęs individualią pamoką, nepraleido progos praktiškai pademonstruoti savo sugebėjimus. Plėšikas buvo sulaikytas, o ši istorija tapo puikia reklama kovos menų mokyklai.

Ispanai, bandę apiplėšti Dolfo Lundgreno namus, buvo kiek gudresni. Iš pradžių jie nežinojo, kam priklauso šis namas, bet pamatę ant sienos kabančią šeimyninę nuotrauką suprato savo klaidą ir žaibiškai paspruko net nespėję atrišti garsaus aktoriaus žmonos. Matyt, jie puikiai žinojo istoriją apie tai, kaip filmuojant juostą „Rokis 4“ D.Lundgrenas vos nesuluošino paties Silvesterio Stallone.

Gaudyti plėšikus padeda internetas

Vien mokytis iš kitų klaidų nepakanka. Plėšikai taip pat turėtų domėtis technologijų naujovėmis. Du olandai, Groningeno mieste apiplėšę paauglį, prieš tai sutiko automobilį su kažkokiais prietaisais ant stogo. Jie nė neįtarė, kad šis automobilis filmuoja gatves interneto tinklalapiui „Google Street News“. Nukentėjusysis vėliau internete rado skriaudikų nuotraukas ir perdavė jas policijai. Plėšikai buvo atpažinti ir areštuoti.

Naujosios Zelandijos policijai irgi pasitarnavo internetas, o tiksliau - socialinių tinklų portalas „Facebook“. Plėšikas, išlaužęs seifą viename Kvinstauno bare, trumpam nusiėmė kaukę, kad nubrauktų prakaitą. Vyriškis nežinojo, kad patalpa yra filmuojama, o kai pamatė kamerą, jo veidas tiesiog persikreipė iš nuostabos. Policija paskelbė šį juokingą įrašą internete, o „Facebook“ vartotojai ėmė siuntinėti jį vieni kitiems ir komentuoti. Galų gale kažkas atpažino plėšiką.

Plėšikas sulaukė malonės

Du plėšikai britai iš anksto nepagalvojo apie transportą, todėl buvo priversti į nusikaltimo vietą išsikviesti taksi. Vairuotoja įtarė kažką negera, kai vyriškiai ant galinės sėdynės išbėrė pinigus, brangenybes, mobiliuosius telefonus ir ėmė apžiūrinėti laimikį. Vairuotojai paklausus, iš kur atsirado šie daiktai, keleiviai tik garsiai nusijuokė. Moteris nuvežė juos nurodytu adresu ir iškvietė policiją. Paaiškėjo, kad šie plėšikai buvo narkomanai, pinigus kvaišalams gaudavę nusikalstamu būdu.

Kai kurie niekdariai patys palengvina darbą teisėsaugai, nusikaltimo vietoje palikdami savo dokumentus. Vienas amerikietis plėšikas taip apsidžiaugė gavęs pinigus, kad prie banko kasos paliko savo piniginę su asmens dokumentais. Jo kolega iš Rusijos pametė pasą juvelyrinėje parduotuvėje, kurią bandė apiplėšti.

Apie nusikaltėlius, kurie patys įkliūdavo į policijos rankas, užstrigdavo dūmtraukiuose, susilaužydavo kojas šokdami iš penkto aukšto, prisigerdavo ir užmigdavo nusikaltimo vietoje, galima pasakoti be galo. Tačiau labiausiai jaudinanti istorija nutiko nedidelėje Niujorko valstijos parduotuvėje, į kurią įsiveržė plėšikas su beisbolo lazda rankose.

Parduotuvės savininkas išsitraukė šautuvą, privertė nusikaltėlį išmesti lazdą, o po to davė jam duonos ir 40 dolerių. Pardavėjas paaiškino, kad kiekvieno musulmono pareiga yra pamaitinti alkaną žmogų. Tiesa, kai jis nusisuko paimti pieno, plėšikas paspruko.


Šiame straipsnyje: nusikaltimaiplėšikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių