Telšiuose automobilis išvertė tvorą ir įlėkė į baseiną

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Telšiuose teisės vairuoti neturinčio jaunuolio automobilis išvertė tvorą, nuniokojo kiemą ir įlėkė į dekoratyvinį baseiną.

Incidentas įvyko apie 14.15 val. Minijos gatvėje. „Audi 80“ vairavęs jaunuolis vos nekliudė kieme buvusios moters, pranešė Telšių apskrities policija.

Policijos pareigūnams aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad už 1994-ųjų metų laidos automobilio vairo sėdėjo teisės vairuoti transporto priemonių neturintis 18-metis, gyvenantis netoliese nuo įvykio vietos.

Nelaimė nutiko, kai vairavimo įgūdžių neturintis jaunuolis kelyje nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir ties posūkiu nesuvaldęs automobilio atsitrenkė į bortelį, trenkėsi į kiemo vartus, išlaužė tvorą ir sustojo tik įlėkęs į gyvenamojo namo kiemą. Be to, savo vardu įregistravęs automobilį, vaikinas nepasirūpino ir savininkų bei valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Už vairavimą neturint tam teisės, automobilio eksploatavimą be privalomojo draudimo ir turto sugadinimą nulėmusį eismo įvykį, 18-mečio laukia administracinė nuobauda. Jam gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas. Be to, pažeidėjui teks tvarkyti ne tik savo automobilį, bet ir pasirūpinti apgadintu kaimynų kiemu.

Policija sako, kad už automobilio vairo sėdintis vairavimo įgūdžių neįgijęs pilietis – grėsmė aplinkiniams ir sau pačiam. Pareigūnai ragina laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, o automobilį įsigyti tik turint teisę jį vairuoti.


Šiame straipsnyje: vairuotojaiautomobilispolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių