Telefoniniai sukčiai nesiliauja atakuoti lietuvių

  • Teksto dydis:

Telefoniniai sukčių skambučiai nesiliauja atakuoti lietuvių. Masinius srautus iš Mozambiko keičia skambučiai iš kitų šalių, praneša LNK žinių tarnyba.

Lietuviams skambina iš Kongo, Maldyvų ir net Vokietijos.

Žmonės į socialinius tinklus talpina gautus skambučių numerius su įvairių šalių kodais.

Tokie skambučiai kol kas pavieniai, masinio skambinimo kaip iš Mozambiko nėra.

Įtartini skambučiai iš Mozambiko pastebėti dar penktadienio rytą. Nuo apgaulingų skambučių nukentėjo keli tūkstančiai "Bitė Lietuva" klientų, tačiau nuostolių jie nepatirs - bendrovė į abonentų sąskaitą minėtų išlaidų neįtrauks. "Telia" bendrovė skambučius iš Mozambiko iškart užblokavo.

Radę praleistą skambutį žmonės dažnai juo perskambina. Tuo ir siekia pasinaudoti sukčiai, kurie už kiekvieną perskambinimą gauna tam tikrą sumą.  Nors žmonių nuostoliai nebūtų dideli, sukčiai siekia užsidirbti vykdydami masines atakas: įdarbinę specialias programas, jie per valandą sugeba įvykdyti dešimtis tūkstančių skambučių atsitiktiniais numeriais. Jei nors keli procentai žmonių jiems atskambina, sukčių pajamos gali siekti kelis ar keliolika tūkstančių eurų.

Sulaukę praleisto skambučio iš nežinomo tarptautinio numerio žmonės neturėtų skubėti jiems perskambinti – pirmiausia vertėtų pasidomėti, kokios šalies tai numeris. Jei toje šalyje jokių draugų ar pažįstamų jie neturi, apie įtartinus skambučius geriau pranešti savo mobiliojo ryšio operatoriui.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Komerciniai salonai ir yra nagli .

...

... portretas
Ieškokit savų!

Švonderis

Švonderis portretas
Durną glušą ir bažnyčioj muša!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių