Teismui perduotos dvi bylos dėl korupcijos Panevėžyje

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl Panevėžio ligoninės vadovų ir Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojų korupcinio pobūdžio veikų.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai, atlikdami didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų Panevėžio ligoninėje, surinko duomenų ir apie kitas šios ligoninės vadovų daromas nusikalstamas veikas bei jų neteisėtus susitarimus su savivaldybės darbuotojais, teigiama tarnybos pranešime.

Turima duomenų, kad ligoninės direktorius Ivanas Dorošas ir buvusi savivaldybės Juridinio skyriaus vedėja V.J., kuri taip pat dirbo ligoninėje juriste, paskatino savivaldybės Architektūros skyriaus tarnautojus piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus.

STT teigimu, ligoninės vadovas gavo atgaline data surašytas jam reikalingas pažymas dėl medžių prie jo sodybos iškirtimo, kad išvengtų administracinės atsakomybės už savavališkus veiksmus.

Taip pat pareigūnai išsiaiškino, jog savivaldybės Juridinio skyriaus vedėja V.J., padedama ligoninės direktoriaus pavaduotojos V.S. ir Personalo skyriaus vedėjos S.G., išvengė privalomų patikrinimų ir pateikė suklastotus bei tikrovės neatitinkančius sveikatos pažymėjimus pretenduodama į teisėjos pareigas.

Panevėžio miesto apylinkės teismui perduotose bylose Panevėžio ligoninės vadovas ir buvusi savivaldybės Juridinio skyriaus vedėja kaltinami kurstymu piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus bei papirkimu. Savivaldybės Architektūros skyriaus vedėjas S.G. ir šio skyriaus vyriausioji specialistė S.B. kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi bei dokumentų suklastojimu. Dokumentų suklastojimu kaltinama ir šio skyriaus raštvedė M.G.

Buvusi Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotoja V.S. ir ligoninės Personalo skyriaus vedėja S.G. kaltinamos piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų suklastojimu.

Šiuos ikiteisminius tyrimus kontroliavo ir jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių