Teismui perduota buvusio „Šakių vandenų“ vadovo byla

Kauno apygardos teismui perduota buvusio „Šakių vandenų“ vadovo Vaido Litinsko baudžiamoji byla, ji susijusi su galbūt fiktyviais sandoriais ir 70 tūkst eurų įmonės turto iššvaistymu.

Kaip pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra, kaltinimai piktnaudžiavimu, dokumentų suklastojimu, turto iššvaistymu bei apgaulingu apskaitos tvarkymu pateikti buvusiam „Šakių vandenų“ direktoriui V. Litinskui, taip pat uždarosios akcinės bendrovės direktoriui R. A.

Kaip teigia STT, šios tarnybos Kauno valdybos atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad 2014-ųjų spalio mėnesį privačios bendrovės direktorius R. A. su „Šakių vandenų“ direktoriumi V. Litinsku susitarė imituoti civilinį sandorį tarp jų vadovaujamų įmonių.

Pasak STT, sandoris fiktyviai sudarytas dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto. Bylos duomenimis, „Šakių vandenys“ turėjo sumokėti už realiai neįvykdytus privačios bendrovės darbus.

STT manymu, vykdydamas susitarimą su privačios bendrovės direktoriumi, buvęs „Šakių vandenys“ direktorius piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, viršijo įgaliojimus, klastojo dokumentus. Šie dokumentai neteisėtai patvirtino Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimą.

Teisėsaugos teigimu, kaltinamasis įtariamas iššvaistęs daugiau nei 70 tūkst. eurų, dėl to didelę žalą patyrė „Šakių vandenys“ ir Šakių rajono savivaldybė.

STT yra nustačiusi korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų ir kitų savivaldybių vandens tiekimo bendrovėse.

STT Kauno valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų bendrovėje „Dzūkijos vandenys“, o tirta byla dėl korupcinių nusikaltimų „Kauno vandenyse“ nagrinėjama teisme.

STT Šiaulių valdyba tiria galbūt korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas „Mažeikių vandenyse“. Taip pat STT Panevėžio valdybos tirtose bylose dėl korupcinių nusikaltimų teismai jau yra pripažinę kaltais „Kupiškio vandenų“ ir „Aukštaitijos vandenų“ buvusius vadovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar portretas
ten yra daugiau asmenų kuriuos reikia teisti ir sodinti į belange. Manau ir jiems vieną dieną ateis atpildas

Laikas

Laikas  portretas
Va tau ir Neptūnas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių