Teismui nepavyksta pakviesti B. Bradausko ir S. Madalovo į bylą

  • Teksto dydis:

Bylą dėl įtakingiems asmenims dovanotų Pravieniškių kalinių gaminių nagrinėjančiam Kauno apygardos teismui nepavyksta prisikviesti svarbių liudytojų - į posėdį trečiadienį neatvyko Seimo narys Bronius Bradauskas ir buvęs Viešojo saugumo tarnybos vadovas Sergejus Madalovas.

Bylos duomenimis, kaltinamieji buvę Pravieniškių įmonės vadovai Vytautas Pitkauskas ir Jonas Raudeliūnas bei įmonėje dirbęs Kazys Raudeliūnas kalinių pagamintais daiktais „gerino santykius“ su įtakingais pareigūnais ir politikais. Į trečiadienį vykusį posėdį buvo kviesti visi dar neapklausti liudytojai, tarp jų ir B.Bradauskas bei S.Madalovas su žmona, tačiau duomenų apie tai, ar jiems įteikti šaukimai, negauta.

Trečiadienį byloje apklaustas Kelių policijos pareigūnas, kuris iš Pravieniškių įmonės užsisakė baldų komplektą savo kabinetui. Jis posėdyje teigė, kad buvus sudėtingai finansinei situacijai ir komisariatui neturint galimybių parūpinti baldų, paprašė tėvo rasti, kur būtų galima juos pigiau užsakyti. Gavęs baldus, pareigūnas teigė laukęs iš tėvo žinių, kiek turėtų už juos sumokėti ir sakė buvęs tikras, kad su gamintojais atsiskaityta. Bylos duomenimis, už šiuos baldus sumokėta buvo tik 2016 metais, jau vykstant tyrimui.

Kaltinamieji po posėdžio replikavo esantys teisiami už tai, kad pinigų neturėjusiai policijai parūpino baldus. Jie savo kaltės šioje byloje nepripažįsta ir tikina, kad nors dokumentai ir galėjo būti tvarkomi neskaidriai ir neaiškiai, bet žalos įmonei tai nepadarė.

Epizodai, kuriais kaltinami J.Raudeliūnas ir V.Pitkauskas vyko 2012–2013 metais. Bylos duomenimis, vienas brangiausių atliekamų darbų buvo laiptų gamyba tuometinio Viešojo saugumo tarnybos vadovo S.Madalovo namuose. Pravieniškių  valstybinė įmonė pasamdė darbininką, kuris S.Madalovo namuose įrengė laiptus. Už medžiagas ir darbą šiam asmeniui buvo atsiskaitoma iš Pravieniškių  valstybinės įmonės sąskaitos, nurodant, kad iš jo buvo įsigyjamos įvairios medžiagos. Bylos  duomenimis, bendra šių darbų vertė siekė daugiau kaip 17 tūkst. litų (4,9 tūkst. eurų), o S.Madalovo žmona už juos įmonei sumokėjo tik apie 5 tūkst. litų (1,4 tūkst. eurų).

Trečiadienį apklaustas laiptus įrengęs darbininkas patvirtino, kad dėl darbų S.Madalovo namuose tarėsi su V.Pitkausku, į kurį kreiptis dėl darbo jam rekomendavo kolega. Jis patvirtino, kad už laiptus, įrengtus Madalovų namuose, jam sumokėjo Pravieniškių įmonė.

Taip pat kaltinime nurodoma, kad J.Raudeliūnas siekė pagerinti santykius su Seimo nariu socialdemokratu B.Bradausku, kuriam padovanojo medžiotojų bokštelį. Bylos duomenimis, kalbėdamas telefonu su gerus santykius su Seimo nariu palaikančiu verslininku, J.Raudeliūnas sutarė padovanoti bokštelį, kurį pagamino Pravieniškių kaliniai.

Pats B.Bradauskas BNS anksčiau yra sakęs, kad bokštelį pastatyti pasiūlė drauge su juo medžiojęs verslininkas Romutis Paškauskas, tačiau jis buvo įrengtas ne jam, o jo medžiotojų būreliui, valstybiniame miške.

Dar viename šios bylos epizode minima buvusio finansų viceministro Aloyzo Vitkausko pavardė. Pravieniškių kaliniai, bylos duomenimis, tvarkė jo mamai ir seseriai priklausančio namo stogą. Siekiant pagrįsti 9 tūkst. litų (2,6 tūkst. eurų) kainavusio stogo pirkimo išlaidas valstybės įmonės vadovai, bylos  duomenimis, suklastojo dokumentus.

Iki šiol neapklausti liudytojai bus kviečiami į kitą teismo posėdį, numatytą birželio 21 dieną. Jeigu nepavyktų apklausti liudytojų, planuojama garsinti bylos medžiagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sistema

Sistema portretas
Sovietinės sistemos palikimas. Daug tuomečių valdininkų ir partinių darbuotojų naudojosi Pravieniškių teikiamomis paslaugomis, jokia čia ne paslaptis. Vykdavo atsiskitymai barteriu ir lengvatomis, talonais automobiliams, poilsiniais kelialapiais ir pan. Taip buvo įprasta visur, nes AMB ir tas važiuodavo su dešromis į Maskvą.

stt Yspejimas

stt Yspejimas portretas
kaune spaustuvininku g 7, namas 3 aukstu griuna y duobe su stt darbuotojais y iskasta kieme duobe savavaliskai garazu statybai...savivaldybes centro seniunas bus kaltas

RA

RA portretas
Čia yra smulkmė. Yra svarbesnių reikalų, kur dėsime Masiulį ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių